Fyrstinne Charlene

- Det er tydelig at min kone virkelig ikke hadde det bra

Ektemannen fyrst Albert ærlig om konas helseproblematikk - og avviser ekteskapsproblemer.

FYRSTINNE CHARLENE: Tobarnsmoren Charlene av Monaco har lagt bak seg et tøft år. FOTO: Skjermdump / Instagram / @hshprincesscharlene
FYRSTINNE CHARLENE: Tobarnsmoren Charlene av Monaco har lagt bak seg et tøft år. FOTO: Skjermdump / Instagram / @hshprincesscharlene Vis mer
Publisert

Fyrstinne Charlene av Monaco har lagt bak seg et knalltøft år, etter at hun våren 2021 fikk utført en rutinemessig operasjon som følge av en øre-nese-hals-infeksjon - som førte til store komplikasjoner for tobarnsmoren.

Hun måtte bli værende i hjemlandet Sør-Afrika i flere måneder, langt borte fra ektemannen fyrst Albert og de to tvillingbarna prins Jacques og prinsesse Gabriella (7).

I et intervju med amerikanske People, i november i fjor, åpnet fyrst Albert opp om den tøffe tiden han og kona nå har kjempet seg gjennom.

- Det er tydelig at min kone virkelig ikke hadde det bra. Hun var helt utmattet, både fysisk og følelsesmessig. Det ble for mye, og hun kunne hverken klare offisielle plikter, livet generelt eller familielivet, sa han i slutten av november.

Da hadde familien endelig blitt gjenforent i Monaco etter mange måneder fra hverandre, men det tok bare noen få dager før fyrstinne Charlene måtte legges inn på en privatklinikk igjen.

Nasjonaldagen i Monaco, som feires 19. november, og som fyrstinnen alltid pleier å delta på, måtte feires uten mamma ved barnas side.

HYLLEST TIL MAMMA: Prins Albert II med tvillingbarna Gabriella og Jacques på balkongen på palasset i Monaco under nasjonaldagen 19. november 2021. FOTO: NTB
HYLLEST TIL MAMMA: Prins Albert II med tvillingbarna Gabriella og Jacques på balkongen på palasset i Monaco under nasjonaldagen 19. november 2021. FOTO: NTB Vis mer

Syvåringene Jacques og Gabriella vinket standhaftig fra balkongen på palasset i Monaco, og hadde laget noen søte plakater der de hyllet sin mor som uteble fra festlighetene.

«Vi elsker deg, mamma» og «vi savner deg, mamma!» var skrevet med barneskrift på plakatene.

Avviser rykter om ekteskapsproblemer

Ryktene har svirret om ekteskapsproblemer, men det avviser fyrsten i People-intervjuet.

- Jeg må mest sannsynlig gjenta det flere ganger, men dette har ingenting å gjøre med vårt forhold. Jeg ønsker å gjøre det veldig klart. Dette handler ikke om problemer innad i relasjonen vår; ingenting å gjøre med forholdet oss som mann og kone. Dette er av en helt annen natur.

GIFT TO GANGER: Fyrst Albert II med sin ferske kone Charlene mottok hyllest fra gjester og publikum etter den religiøse seremonien lørdag 2. juli 2011. FOTO: NTB
GIFT TO GANGER: Fyrst Albert II med sin ferske kone Charlene mottok hyllest fra gjester og publikum etter den religiøse seremonien lørdag 2. juli 2011. FOTO: NTB Vis mer

Ekteparet giftet seg i Monaco 1. og 2. juli 2011. Først i en borgerlig seremoni, og dagen etter i en religiøs seremoni.

- Albert er min klippe og styrke, og uten hans kjærlighet og støtte hadde jeg aldri klart å komme meg gjennom denne smertefulle tiden, sa hun den gangen.

Og det er tydelig at hun fremdeles ser på ham som en klippe i livet.

På sin offisielle Instagram-profil delte fyrstinnen et etterlengtet familiebilde med seg og barna, kort tid etter hjemkomsten til Monaco i november, og det var tydelig at hun var lykkelig over endelig å være gjenforent med mann og barn.

Årets julefeiring ble annerledes for fyrstefamilien på grunn av mamma Charlenes dårlige helse, men på lillejulaften uttalte palasset i Monaco at fyrstinnen er på bedringens vei, at det vil ta tid før hun er helt frisk, og at familien forbereder seg på noen dager sammen i julen før hun må tilbake til klinikken.

«Fyrstinne Charlene restituerer på en tilfredsstillende og betryggende måte. Selv om det kommer til å ta noen måneder til før hun har oppnådd full restitusjon», sa palasset ifølge People.

Viktig med en pause for å samle energi

På nyttårsaften holdt fyrst Albert tale til folket, uten kona ved sin side.

Firebarnsfaren påpekte, ifølge slottets nettside, viktigheten med at vi fortsetter arbeidet med klimaproblemet, og ikke minst hvor viktig det er at folk tar vaksinene slik at vi kan bekjempe den globale pandemien.

STØTTE: Fyrstinne Charlene har uttrykt at ektemannen Albert er en klippe og enorm støtte under den tøffe perioden. Her fra da de ble forlovet sommeren 2010. FOTO: NTB
STØTTE: Fyrstinne Charlene har uttrykt at ektemannen Albert er en klippe og enorm støtte under den tøffe perioden. Her fra da de ble forlovet sommeren 2010. FOTO: NTB Vis mer

Han uttrykte også at det er nødvendig at alle tar seg tid til en pust i bakken, for å samle nok energi til det kommende året.

- Høytiden er en mulighet for oss til å ta en pause og lade batteriene, sånn at vi, både individuelt og sammen, kan møte på de utfordringene som ligger fremfor oss.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer