Venninnes Ekskjæreste

Er det greit å falle for venninnen (eller søsterens) eks?

- Kjærester kan komme og gå, og det kan vennskap også.

BLI SAMMEN MED EN VENNINNES EKS: Er det greit å bli sammen med ekskjæresten til en god venninne? Foto: Shutterstock / solominviktor
BLI SAMMEN MED EN VENNINNES EKS: Er det greit å bli sammen med ekskjæresten til en god venninne? Foto: Shutterstock / solominviktor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har funnet drømmemannen: Han er snill, morsom, omtenksom, kjærlig, kjekk og brenner for akkurat de samme tingene som deg - dere kunne rett og slett ikke passet bedre sammen!

Det er bare et (stort) problem ... han er ekskjæresten til en god venninne av deg! Hva nå? Er det greit at dere blir sammen, eller bør du glemme han og gå videre for venninnen din sin skyld? 

LES OGSÅ: Tenker du ofte på eksen?

Tenk deg godt om før dere blir sammen

Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, forteller at hun i utgangspunktet tenker at det ikke er noe problem å bli sammen med en god venninnens ekskjæreste. 

- Det er imidlertid enkelte ting du bør tenke over i forkant, som for eksempel årsaken til at han og venninnen din gjorde det slutt – er han voldelig, sykelig sjalu eller er det andre ting ved personligheten som ikke er bra for forholdet. 

- En annen ting er hvor lenge det er siden de var kjærester, om det er én måned eller fire år siden det ble slutt, kan ha noe å si for hvilke reaksjoner du vil få fra venninnen din. Dersom hun hadde en stor kjærlighetssorg etter bruddet, og fortsatt mener at han var mannen i hennes liv, bør du ta hensyn til dette videre i prosessen, sier hun. 

IKKE HOLD DET HEMMELIG: Eksperten forteller at det er viktig å fortelle venninnen din om følelsene du har for eksen hennes.  Foto: Shutterstock / Andrey Arkusha
IKKE HOLD DET HEMMELIG: Eksperten forteller at det er viktig å fortelle venninnen din om følelsene du har for eksen hennes. Foto: Shutterstock / Andrey Arkusha Vis mer

LES OGSÅ: Slik «overlever» du kjærlighetssorg

Ikke hold forholdet hemmelig

Men må man egentlig fortelle det til venninnen? 

- Ja, jeg synes absolutt det er mest «fair» å fortelle henne at du er forelsket i eksen hennes. Og hvordan du skal gå frem avhenger av både deres historie og hvordan du og eksen hennes falt for hverandre. 

- Det er ikke nødvendigvis slik at du bør utbrodere hele prosessen her, men det er ærlig og rettferdig å la venninnen din få vite om forholdet. Før eller siden vil hun finne det ut, og det er absolutt best for alle parter om du selv er den som forteller det.

Dersom venninnen din fortsatt er god venn med eksen (uten følelser), mener Jensen det viktig at du påpeker at ditt forhold til han ikke vil påvirke hennes vennskap til han. 

- Det er mulig det vil endre seg på sikt uansett da rollene nå er byttet om, men i utgangspunktet bør det være rom for at de kan beholde vennskapet, uten at du skal bli sjalu eller synes det er vanskelig. 

- Hvis det er slik at hun derimot hater eksen sin, kanskje som følge av årsaken til bruddet, bør hun ikke ha store problemer med at du blir sammen med han. Med mindre hun synes han er en såpass stor drittsekk at du absolutt bør holde deg unna han for din egen skyld, sier hun. 

LES OGSÅ: Faller du stadig for menn som ikke er bra for deg?

Dersom hun ikke godkjenner forholdet deres 

Hvis det er slik at venninnen din er fryktelig imot forholdet deres, vil Jensen anbefale at du snakker med henne om dine følelser og hvor bra du har det sammen med han.

- At du føler det er riktig for deg og at du ønsker å fortsette forholdet, men også ønsker å beholde henne som venninne. Husk at det går an å legge noen retningslinjer om at de ikke møtes på samme arenaer og så videre for å holde «husfred».

- Dersom forholdet vedvarer og hun ser at du har det bra, vil hun nok fint leve med at du og hennes ekskjæreste er et par. 

Når dette er sagt, mener Jensen at det til syvende og sist er slik at man helst bør slippe å velge mellom en venninne og en kjæreste. 

- Kjærester kan komme og gå, og det kan vennskap også. Det er viktig å kjenne på hva som er best for deg i livet her og nå. Hva gjør deg glad, hva gir deg energi? Det går an å sette et vennskap på «hold» dersom venninnen din blir for negativ eller «slitsom» i forhold til deg og din kjæreste. 

- Dersom hun er en god venninne vil hun være glad på dine vegne, selv om det kan være vanskelig i starten på grunn av omstendighetene. Så du må ta noen valg om hva som er viktigst i livet – skal en eks komme imellom et godt vennskap? 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer