Orgasme

Dette hater vi jenter at gutter gjør i senga

Og dette kan du gjøre for å få en slutt på det.

FORNØYD? Kvinner setter ikke pris på absolutt alt gutta gjør i senga - her er fire typiske ting vi irriterer oss over. Foto: Shutterstock / gpointstudio
FORNØYD? Kvinner setter ikke pris på absolutt alt gutta gjør i senga - her er fire typiske ting vi irriterer oss over. Foto: Shutterstock / gpointstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sex er ikke alltid sånn som vi ser det på film – sexy, hett, og perfekt timede orgasmer, før de etterpå ligger tett sammen og koser ømt. Nå kommer det kanskje litt an på hvilken film du ser, men uansett er virkeligheten sjelden like feilfri. Kanskje er han hardhendt, kanskje kjører han en egotrip, eller kanskje oppstår det noen velkjente sexflauser som for eksempel en vaginapromp (knis). Det er ikke alt man kan styre, men hvis det er noe gutter gjør i senga som du ikke setter pris på så må du for all del ikke være redd for å gi beskjed, det mener i hvert fall KK.nos sexekspert Cecilie Kjensli, som jobber som sexinspirator og er innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no.

– Det er ingen grunn til å late som om det er deilig for ikke å såret egoet hans. Såpass får han tåle, dessuten er det jo ikke kritikk. Han gjør sikkert så godt han kan og hvis du faker og later som om du liker det, så vil han jo bare fortsette, sier hun til KK.no. 

Hun påpeker at gutter gjør det de liker, og hvis det ikke passer deg så bør du ta regi og være bestemt: – Be han sette ned tempoet, eller gi mere gass. Gjør han noe du synes er skikkelig godt, så gi han masse ros for det. Si at du vil ha mer, mer, mer, at du ikke kan få nok.

LES OGSÅ: Slik kan gutta «lure» deg i senga

TA KONTROLLEN: Kjensli påpeker at gutter gjør det de liker, og hvis det ikke passer deg så bør du ta regi og si hva du vil ha. Foto: Shutterstock / Kaspars Grinvalds
TA KONTROLLEN: Kjensli påpeker at gutter gjør det de liker, og hvis det ikke passer deg så bør du ta regi og si hva du vil ha. Foto: Shutterstock / Kaspars Grinvalds Vis mer

Når han går for «rett på sak»

Mens menn ofte ser ut til å kunne gå fra null til hundre på et svisj, så er det dessverre ikke like enkelt for oss jenter. Vi er avhengig av litt oppvarming for å sette i gang maskineriet, og for å kunne bli ordentlig klar. 

– En typisk ting er å gå alt for fort på «hovedretten», altså samleie med penetrering, og er man ikke kåt og våt nok, så er jo ikke dette noe godt, sier Kjensli. 

Ikke bare trenger vi kvinner ofte mer tid for å nå klimaks, men er du ikke våt nok kan du fort bli sår og øm, som kan gjøre det enda vanskeligere å oppnå en orgasme. Et godt forspill kan derfor gjøre susen.

– En typisk ting er å gå alt for fort på «hovedretten», altså samleie med penetrering, og er man ikke kåt og våt nok, så er jo ikke dette noe godt.

Dessuten er det enklere å få han til å utføre litt «ekstraservice» før han får trenge inn i deg, enn etterpå.

– Lær han derfor opp til alt det andre dere kan gjøre først. Det er heller ingen ting i veien for at du kan få orgasme før han for eksempel, for om det går for fort for han, så er det lett at du blir liggende andpusten tilbake og føle at du ikke kan be om noe mer, forteller hun.

LES OGSÅ: Sexstillingene som er verdt å prøve i ferien 

Når han ikke vil bruke kondom

«Huff, kan vi ikke bare droppe kondom da?». Høres det kjent ut? De fleste jenter har nok vært borti det. Og kanskje gir du ofte etter, for du går tross alt på p-piller og du ønsker ikke å virke kjip.

KONDOMBRUK: Vil han ikke bruke kondom så bør du heller ikke la han slippe til, mener Kjensli. Foto: Shutterstock / Daniel Jedzura
KONDOMBRUK: Vil han ikke bruke kondom så bør du heller ikke la han slippe til, mener Kjensli. Foto: Shutterstock / Daniel Jedzura Vis mer

– Er han interessert i deg, vil han selvfølgelig det beste for deg, men sånn er det jo ikke bestandig. Hvis han for eksempel vegrer seg for å bruke kondom, og ikke tar hensyn til helsa di, bør du ikke la han slippe til, påpeker Kjensli.

Joda, vi vet at det ikke føles helt det samme å ha sex med kondom, men dette er tross alt det tryggeste – både når det gjelder å unngå å bli gravid og for å beskytte seg mot kjønnssykdommer. Og dette er selvsagt spesielt viktig når det er snakk om et one night stand, eller hvis dere ikke er monogame.

– Alternativt kan dere gjøre andre deilige ting, men altså ikke noe penetrering, legger hun til. 

Når han kun kjører «inn og ut»

Inn og ut, inn og ut – det er sikkert godt for han, men dessverre ikke like fantastisk for deg. Ifølge sexologisk rådgiver Ulla Aasland har de fleste kvinner et ønske om å få litt mer enn bare penetrering på menyen.

EKSPERT: Sexolog og rådgiver Ulla Aasland. Foto: Foto: Hilde Brevig
EKSPERT: Sexolog og rådgiver Ulla Aasland. Foto: Foto: Hilde Brevig Vis mer

– Mange kvinner kan nok kjenne seg litt irritert over at han bare vil ha samleie, og ikke gir nok berøring eller forspill. De fleste kvinner har ofte behov for mer stimuli andre steder på kroppen, og ikke bare rent samleie, sier hun til KK.no.

Igjen snakker vi om litt ekstraservice. Det kan være kyssing, berøring, eller litt hjelp fra en finger eller to, her er det opp til deg å si fra om hva du ønsker og trenger.

– Jeg tenker at kvinner og jenter har et veldig stort ansvar i å kommunisere sine behov. Mange tenker nok at mannen automatisk skal vite hva de ønsker, og på den måten blir det jo fort misforståelser, forklarer hun.

LES OGSÅ: Stillingene som får deg til å komme raskere

Når han sovner med en gang etter sex

Det er ikke uvanlig at kvinner gjerne vil kose og småprate litt etter sex, dessverre er det ikke alltid like lett å få til.

– Det er mange kvinner som gir tilbakemelding på at han blir så fort trøtt rett etter orgasme, og kanskje sovner. Dette kan noen kvinner reagere på med å bli trist og føle seg såret, siden hun kanskje gjerne vil prate eller kose litt etterpå, forteller Aasland.

Du bør likevel ikke ta det så personlig at han sovner, for han gjør det ikke med vilje. Etter en orgasme frigjøres nemlig hormoner som er årsaken til at han blir søvnig. Men også kvinner blir trøtte etter sex om de har fått orgasme.

– Det er nok de kvinnene som ikke får orgasme som blir liggende og irritere seg over at han sovner for fort, da hun ikke utsettes for den hormonelle påvirkningen som setter henne i avslapningsfasen, avslutter hun. 

Til info: Denne saken har tidligere vært publiser på KK.no, men er hentet frem igjen til nye lesere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer