Tenerife:

8 gode grunner til å dra til Tenerife

300 soldager i året, hippe barer og lekre luksushotell. Det er flere grunner til at Tenerifes sørkyst seiler opp som den nye kanarifavoritten.

TENERIFE: Det er flere grunner til at Tenerifes sørkyst seiler opp som den nye kanarifavoritten. FOTO: NTB Scanpix/ Torild Moi/ Siam Park/ Ronny Frimann
TENERIFE: Det er flere grunner til at Tenerifes sørkyst seiler opp som den nye kanarifavoritten. FOTO: NTB Scanpix/ Torild Moi/ Siam Park/ Ronny Frimann Vis mer
Publisert

1. Du kan nyte livet

Det begynte med byggingen av det første luksushotellet Bahia del Duque for 25 år siden. Etter det er det kommet flere førsteklasses hotell, gode restauranter, livlige barer, bra shoppingsentre og en lang promenade som strekker seg helt fra Los Cristianos og Playa de las Americas i øst via Costa Adeje og helt opp til den lille fiskerlandsbyen La Caleta. Underveis kan du bade i små bukter, nyte livet i en cabana på stranden eller ta en liten avstikker innover i landet for å gå fotturer, smake på vin eller besøke et lokalt marked.

8 gode grunner til å dra til Tenerife

2. Kajakk og snorkling

Sett deg i en liten kajakk, og opplev livet fra sjøsiden! Målet for turen er – i tillegg å snorkle med skilpadder – en fantastisk opplevelse som har dyttet Tenerife Kayaking & Snorkelling opp som den aller mest populære aktiviteten på hele øya. Selskapet har fokus på bærekraftig turisme, og begrenser tiden med skilpaddene til 15 minutter per person. Pris kr 430 per person, men du må være over 18 år. Andre selskap, som Kayaking Atlantis, har turer for hele familien.

tenerifesnorkellingandkayaking.com
kayaking-tenerife.com

8 gode grunner til å dra til Tenerife

3. Fotturene

Bare en halvtime unna strendene og luksuslivet nede ved sjøen venter et nettverk av merkede og umerkede stier. Over 900 kilometer med stier, gjennom magisk tåkeskog, forbi vakre strender og inn i spesielle månelandskap. Tenerife er et paradis for fotturer. Pris for en guidet dagstur er kr 350 per person, inkludert pickup på hotellet.

www.tenerife-guided-walks.com

LES OGSÅ: 8 spektakulære hotell du må sjekke ut

8 gode grunner til å dra til Tenerife

4. Lekre spa

Der det finnes luksus, finnes det et spa. Eller mange. De fleste hotellene langs Costa Adeje har flotte spaanlegg, i tilfelle været skulle svikte. Og om ikke hotellet ditt har spa, kan du tilbringe en hel dag i vidunderlige Aqua Club Termal for under 300 kroner. Eller du kan kjøpe medlemskap i spaet på Bahia del Duque, der du kan du tilbringe hele dagen i et vakkert thalasso-bassengområde med solstoler, boblebad og massasjedusjer, få behandlinger til rabatterte priser eller ta en økt i treningsanlegget. Fri inngang en hel måned kr 1100.

www.aquaclubtermal.com
www.thetaishotels.com/bahia-del-duque/

8 gode grunner til å dra til Tenerife

5. Lokale markeder

Du kan kjøpe ost, kjøtt og grønt på super’n rundt hjørnet. Men vil du ha skikkelige varer, gjør du som de lokale – tar turen til et lokalt marked. Adeje er en liten landsby bare fem minutter opp fra Costa Adeje, og hver lørdag holdes et av områdets beste og mest populære markeder her, Agromercado Adeje.

www.adeje.es/agromercado

8 gode grunner til å dra til Tenerife

6. Ostene

– Ost er en del av blodet vårt, som øl er for briter. Alle husholdninger har en egen ost. Har de plass til et dyr, lager de ost, forteller Alberto Montesdeoca Garcia.

Familien er en av Tenerifes største osteprodusenter, og både produktene og gården bærer familienavnet Montesdeoca. Den ligger et steinkast fra Costa Adeje, og er perfekt tidsfordriv om man er sulten en formiddag. Lær mer om osteproduksjon ved å droppe innom besøkssenteret til Montesdeoca.

www.quesosmontesdeoca.com

LES OGSÅ: 7 veldig gode grunner til å besøke Brooklyn

8 gode grunner til å dra til Tenerife

7. Vulkanen

Naturen er Tenerifes største attraksjon, for her er mer naturlig moro enn flotte bukter og nydelige fjell. Her ligger Teide, Spanias høyeste fjell med sine 3718 moh., et fjell som også er en aktiv vulkan. Siste utbrudd var i 1909. Området rundt vulkanen er nasjonalpark, og har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2007. Her ligger Teide astronomisk observatorium, og en kabelbane som kan ta dere til 3555 moh. Det går også en rekke fine fotturer i området, ikke minst til toppen av vulkankrateret.

www.volcanoteide.com

8 gode grunner til å dra til Tenerife

8. Vannparken

Det gigantiske anlegget Siam Park har spennende tilbud til alle aldersgrupper. Hva med verdens største menneskeskapte bølge på tre meter? Mange fryder seg i Tower of Power – en 28 meter høy vannsklie som går omtrent rett ned og ender i en tank fylt med – hai! En kjempedrage, megaelefant, 8500 palmetrær og et gjennomført thailandsk tema gir følelsen av noe helt annet enn Kanariøyene. Siam Park er et godt alternativ til stranden. Parken er kåret til Europas beste vannpark av brukerne på Tripadvisor fem år på rad. Inngang kr 330/235.

www.siampark.net

8 gode grunner til å dra til Tenerife

LES OGSÅ: Opplev det hemmelige Phuket

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer