Reise:

3 byer på 3 dager

Elsker du storbyliv, men sliter med å velge? Med hurtigtog i Spania får du det beste av Barcelona, Madrid og Valencia på tre dager.

REISE: Du kan fint få til å besøke tre byer på tre dager. Vi viser deg hvordan! FOTO: Produsentene/ Heidi Røsok-Dahl
REISE: Du kan fint få til å besøke tre byer på tre dager. Vi viser deg hvordan! FOTO: Produsentene/ Heidi Røsok-Dahl Vis mer
Publisert

Dag 1: Barcelona

09.00: Frokost på Escriba (Las Ramblas / Gran Via / Diagonal) – tradisjonsrikt konditori fra 1906 som serverer alt fra eksklusive makroner til håndlagde sjokoladesko kombinert med god kaffe. En litt enklere variant: Hiv nedpå en café con leche (kaffe med melk) og en croissant på ditt nærmeste hjørne, slik spanjolene gjør på vei til jobb.

BADEBASSENG: På hotell H 1898 kan du flotte deg på en uteterasse med servering og basseng.
BADEBASSENG: På hotell H 1898 kan du flotte deg på en uteterasse med servering og basseng. Vis mer

11.00: Vintage-shopping i Raval. Riera Baixa er en av de beste vintage-gatene, men også området rundt MACBA byr på mange godbiter. MACBA er kult for moderne kunst. Stikk innom Holala!, Humana eller Flamingo Vintage Kilo. Ta en kaffe eller en dyr drink, og hvil beina litt på takterrassen til hotell H 1898 rett ved paradegata «Las Ramblas». Fortsett deretter shoppingen på motsatt side av Ramblaen – i Barrio Gotico, særlig er Carrer Avinyó som går ned fra Carrer de Ferran en morsom gate med en herlig miks av butikker.

13.30: Slitne shoppeføtter kan finne hvile mens lunsjen inntas, enten på Viana i hjertet av Barrio Gotico eller på det asiatisk-spanske stedet Dos Palillos (to spisepinner) i Raval. Fredager til søndager er også naboen, Dos Pebrots (to paprikaer), en mulighet til lunsj. Sjefen her var tidligere kjøkkensjef på verdensberømte El Bulli. Hvis du etterpå planlegger et strandbesøk, kan lunsjen med fordel inntas på El Vaso de Oro ved Barceloneta-stranden. Her får du alt fra klassiske tapasretter som pimientos del padron (små, stekte grønne paprika med olje og salt) til politisk ukorrekt foie gras med hvitløk og eplekompott.

FARGERIKT: Casa Batlló er en av mange fantastiske bygninger tegnet av Antoni Gaudí i Barcelona.
FARGERIKT: Casa Batlló er en av mange fantastiske bygninger tegnet av Antoni Gaudí i Barcelona. Vis mer

15.00–18.00: Strandliv eller en dose kultur? Ta turen videre langs Barceloneta-stranden, og finn deg en plass i sanden. Ta en øl eller en «clara» (øl blandet med sitronbrus) på en «chiringuito» (strandkiosk) og se studentene spille beer pong. Eller nyt lounge-stemningen på en av klubbene, som CDLC eller Shoko, henslengt i en enorm sofa. For de kulturinteresserte kan et besøk på Picasso-museet i El Born anbefales, etterfulgt av en tur innom den vakre kirken Santa Maria del Mar. Romanen «Havets katedral» av Ildefonso Falcones handler om byggingen av nettopp denne katedralen, og kan fungere fint som reiselektyre.

18.30: AVE-tog til Madrid fra Sants-togstasjonen. Kjøp med litt ibericoskinke og manchego til turen. To og en halv time senere er du framme i den spanske hovedstaden.

22.00: Spanjoler spiser middag skikkelig sent. Sjekk for eksempel inn på Room Mate Oscar, og spis middag klokka 22 på Bazaar, eller gå fra bar til bar og spis tapas i Chueca, Malasaña eller La Latina. Avslutt med drinker på Del Diego i calle Reina, eller på takterrassen på Room Mate Oscar.

LES OGSÅ: 7 gode grunner til å besøke de eoliske øyer

Dag 2: Madrid

09.00: Frokost på hotellet eller på La Mallorquina, et staselig konditori fra slutten av 1800-tallet, ved Puerta del Sol. Bor du i nærheten av hippe Chueca, er det flust av frokostmuligheter på markedet San Antón. Er du en søtmons, kan churros med varm sjokolade være en måte å starte dagen på. San Ginés er en institusjon for dette, men forbered deg på kø (NB: Åpent 24 timer i døgnet). Olivia te Cuida har en rikholdig frokostmeny i rustikke lokaler.

10.00–13.00: Marked, shopping, museum? Litt av alt? Stikk innom markedene San Miguel eller San Antón. Shopping er topp i gata Fuencarral. Museumselskere vil få store problemer med å velge mellom Prado, Reina Sofia eller Thyssen-Bornemisza.

GATEN SOM ALDRI SOVER: Gran Via er en gate som aldri sover. Her er det masse shopping og natteliv.
GATEN SOM ALDRI SOVER: Gran Via er en gate som aldri sover. Her er det masse shopping og natteliv. Vis mer

13.15: Lunsjtid. I Madrid, som i de fleste spanske byer, er «Menu del dia» en god deal. Du kan få en treretters med både vin og kaffe til 12–15 euro. Eller hiv i deg en klassisk bocadillo de calamares – bagett med frityrstekt blekksprut i farta – så får du mer tid til alt det andre. For eksempel på Cervecería Sol Mayor. Mange gode lunsjmuligheter på Mercado San Miguel.

MARKED: El Rastro er markedet for lopper av alle slag.
MARKED: El Rastro er markedet for lopper av alle slag. Vis mer

15:00: Mer kulturelt påfyll eller enda mer slunken lommebok? Sannsynligvis rakk du neppe begge deler før lunsj. Et tips er å sjekke hvilken dag museene har sin gratis inngangsdag. Vil du traske mer? Gå en tur i den vakre Retiro-parken.

18.00: Vermutpause. Etter en lang dag med mye fotarbeid kan du synke ned i en god stol og ta en vermut. Egentlig er «La Hora del Vermut» rundt 13 på søndager, men det spiller da ingen rolle på ferie. Fine steder for det er San Miguel-markedet, La Venencia eller Café Belén.

DEILIGE DRINKER: På kveldstid blir San Miguel-markedet et utested der du får deilige drinker.
DEILIGE DRINKER: På kveldstid blir San Miguel-markedet et utested der du får deilige drinker. Vis mer

21.00: Madrid har et vell av stjernerestauranter, men disse bør bookes i god tid. Det samme gjelder hvis du vil få med deg en flamencoforestilling, for eksempel på Corral de la Morería, Torres Bermejas eller Cardamomo. Eller du kan gjøre som de lokale gjør: Å gå fra bar til bar («ir de tapear») og bestille én halv rasjon tapas her, eller noen små tapas der. Noen gode steder for det er for eksempel Casa Labra, Casa Julio, Lateral i Fuencarral, stappfulle El Doble i Ríos Rosas eller Bodega de la Ardosa.

23.00: Nattelivet i Madrid har ikke helt startet ennå, men siden du skal tidlig opp og ta toget, vil du kanskje ta det rolig med en drink på Dry Bar 1962 i Malasaña.

LES OGSÅ: Opplev det ekte Portugal i sommer

Dag 3: Valencia

08.00: Hvis du la deg i tide, kan du ta AVE-toget til Valencia kvart på sju om morgenen. Ellers går det cirka en gang i timen hele dagen. Med AVE-tog tar turen fra 1 time og 42 minutter. Pass på så du ikke havner på snegletoget, da går de neste sju timene til det.

10.00: Vel framme i Valencia sjekker du inn, etterfulgt av sykkelleie. Valencia er perfekt for sykling, og sykler kan du leie f.eks. på www.valenciabikes.com. Her kan du også bli med på organiserte, guidede turer på engelsk med sykkel.

KORT TUR: Med hurtigtoget AVE tar turen fra Madrid til Valencia bare 1 time og 42 minutter.
KORT TUR: Med hurtigtoget AVE tar turen fra Madrid til Valencia bare 1 time og 42 minutter. Vis mer

13.30: Lunsj må til! Menu del dia er like populært her som i Madrid. Prøv for eksempel Salvaora, Trece eller Pepita Pulgarcita, som ligger som perler på en snor like ved Negrita-plassen. Er du veggis, kan restaurant Oslo anbefales. Seu Xerea har også et godt lunsjtilbud.

15.00: På tide med museum, akvarium eller strand? I løpet av en halv times tid kan du være på stranda med sykkel. Det gamle elveleiet «Turia» er blitt en vakker park hvor de lokale elsker både å rusle og sykle. Hele parken er på ni kilometer. Du kommer forbi både operaen, vitenskapsmuseet og det gigantiske akvarieområdet L´Oceanografic på veien mot stranda.

KULTURELT: Området i nedre del av Turia-parken er blit omgjort til opera, museum og oseanografi.
KULTURELT: Området i nedre del av Turia-parken er blit omgjort til opera, museum og oseanografi. Vis mer

20.30: Middag kan med fordel være en tapasrunde. Start for eksempel på La Bodeguilla del Gato, hvor oksehaler er en av spesialitetene. Jobb deg videre rundt i området rundt plassene Negrito, Ibáñez og Conde Buñol. Bestill for eksempel «tablas» – større fat med lokale skinker og oster, eller ulike sjømattapas.

23.00: Etter tapasrunden kan sjarmerende Barrio del Carmen være et godt valg. Det er selve episenteret i det vibrerende utelivet i gamlebyen i Valencia. Kanskje må du ta toget tilbake til Madrid i morgen tidlig, eller fly hjem fra Valencia med mellomlanding. Uansett: Felíz viaje y hasta luego (god tur og på gjensyn)!

LES OGSÅ: Hit bør du reise i 2018, ifølge horoskopet ditt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer