Cecilie Krogh:

Vasker du håret ditt riktig?

Hvilken sjampo, hårkur og balsam du bruker, avgjør hvordan håret oppfører seg etter at det har tørket.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer
Publisert

Steg 1: Sjampo

Det er ikke bare for å gi en eksklusiv opplevelse at frisøren vasker håret ditt flere ganger. I første runde renses ­håret for produktrester og smuss. Ved andre vask skummer det bedre og ­virkestoffene i sjampoen virker ­dypere. Dermed blir resultatet ­luftigere når håret tørker.

Selv om vi kaller det «å vaske ­håret», skal en hårvask vaske ­hodebunnen. Derfor er det ­også den som bør stå i fokus for sjamponeringen. Påfør ­sjampoen i et gjennom­vått hår, og masser den fra ­hodebunnen og ­utover i tuppene. Om du hardhendt angriper tuppene, ­virker det ­bare mot sin ­hensikt og kan skade ­håret ­permanent.

Steg 2: Hårkur

Det er langt enklere å forebygge enn å reparere! Det er vel verdt å tvinge inn en hårkur i rutinene dine.

Hårkuren skal brukes rett etter sjampo, når skjellaget er åpent og produktet kan trekke ordentlig inn. Begynn med å klemme ut vann av ­håret. Et for vått hår vil nemlig ikke klare å suge til seg hårkuren, og ­effekten blir svakere.

Start ved tuppene, og jobb deg ­innover. Du ønsker mest produkt der hvor håret er mest slitt. Unngå å massere hårkuren inn i hode­bunnen – da vil håret oppleves tyngre, og håret kan bli fortere fett.

Om du ikke har tid til å vente på full virketid, så er et par minutter med hårkur bedre enn ingenting …

Mange tror at jo lenger du har ­hårkuren i, desto bedre virker den. Tro meg, det har ingen effekt å sove med kur i håret, så sant produktet ikke er laget for sakte virkning over natten. Har hårkuren er virketid på 20 minutter, jobber den heller ikke lenger enn de 20 minuttene.

Steg 3: Balsam

Avslutt hårvasken med balsam for å lukke skjellaget og beskytte håret. Jeg har mange kunder som fort kan synes håret blir tungt og flatt av ­balsam. Det er gjerne et tegn på at du bruker feil produkt eller bruker produktet feil.

Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som har dårlig tid i dusjen. For oss på farten er en hårkur som ­også lukker skjellaget gull verdt – da trenger du nemlig ikke å ha i balsamen til slutt.

Blir håret ditt fort skittent?

Ikke overvask håret ditt. Hver gang du vasker håret med sjampo, stimulerer du talgkjertlene i hodebunnen, som igjen fører til at de produserer mer talg og fett. Hvis du vasker håret hver eneste dag, vil håret derfor etter hvert bli tørrere og tørrere, mens hodebunnen blir fetere og fetere.

Her er noen tips for å drøye tiden før hårvasken:

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Tørrsjampo

Mitt ultimate favorittprodukt. Det er mulig en god tørrsjampo ikke løser alle verdensproblemer, men det er søren ikke langt unna. Den redder deg i enhver hårkrise. Jeg lover! En tørrsjampo absorberer fukt og smuss og gjør at håret tåler en dag til uten vask.

Føning av håret

Selv om føning og varmeverktøy ikke er optimalt for selve håret, får det et helt annet volum enn lufttørking. Med mer volum i hodebunnen vil det ta lengre tid før håret føles fett, ettersom håret ikke blir liggende på hodebunnen.

Unngå å ta deg for mye i håret

All berøring av hår og hodebunn stimulerer talgkjertlene, som da kan overprodusere. Du har også fett og smuss på hendene som faktisk overføres til håret.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Lag en flette

Siste dagen før en hårvask er det smart å lage en festflette eller en styling der du spiller på lag med et skittent hår.

Unngå overbruk av kaps og luer

Om vinteren er det klart du vil beskytte både hodet og ørene dine mot kulda, men en tett lue gjør håret mer fett. Derfor er det en god idé å la håret få puste av og til.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer