Sko

Trenden du ikke kommer unna i år

Og ja, du kan helt fint begynne å bruke den allerede nå.

Publisert
Sist oppdatert

Våren nærmer seg med stormskritt!

Snart kan du rydde plass til de lette og vårlige småskoene dine, og sette bort de tunge vinterbootsene.

Men hva er det vi helst skal ha på føttene våre denne sesongen?

Ekspertene har allerede meldt at grått er den store fargen for våren, men det er også en annen trend som går igjen - nemlig cut-outs.

LES OGSÅ: Vårjakker til under 500-lappen

Vårens store skotrend: cut-outs

- Denne våren ser vi mye geometriske former og design inspirert av arkitekturen, sier Elisabeth Moe, markedsansvarlig i Bianco.

Dette inkluderer cut-outs.

- Noe vi vil se mye av tiden fremover er cut-outs - altså, utskjæringer på ulike områder på skoene, forklarer Moe.

På enkelte sko vil det si utskjæringer på sidene - for eksempel på ankelen, mens det på andre er utskjæringer bak på hælen eller på fronten av skoene. Alternative modeller har mindre detaljer, som små og flere utskjæringer i mønster, for eksempel på vristen.

Utskjæringer er likevel ikke helt nytt, og har vært populært blant flere av de store designerne en stund allerede - blant andre Emilio Pucci. En enkel måte å vise frem litt hud med stil!

Selv om temperaturene kanskje ikke roper sommer helt enda, er det ikke noe i veien for å bruke de luftige skoene allerede nå.

- Du kan helt fint bruke sko med utskjæringer allerede nå, bare bruk dem med et par strømpebukser. Eller så kan du fint bruke sokker i dem, sier Moe.

Når sommeren kommer for fullt kan du droppe sokkene og bruke skoene til det meste. Rock opp en fin kjole med et par sko med utskjæringer og spenner over ankelen, eller bruk dem til jeans og en t-skjorte.

LES OGSÅ: Finn perfekte solbriller til ditt ansikt

Slik bruker du trenden

Selv om det ikke er noe i veien for å bruke trenden allerede, er det ifølge motejournalist i KK - Stine Therese Strand, aller best å bruke skoene uten sokker.

- Det aller fineste er å ha bare ben til sko med cut out-detaljer, men du kan fint bruke sokker eller strømpebukse også, sier hun.

Det er viktig å tenke på hvilke sokker du tar på deg når du skal bruke sko som dette. Som Strand forklarer vil de automatisk bli en del av antrekket.

Dropp derfor sokkene med Hello Kitty eller andre morsomme print akkurat denne dagen, og hold deg gjerne til ensfargede, sorte strømper.

- Hvis du ønsker å dra stilen litt lenger, kan du gå for et par mønstrede eller knallfargede sokker. Dette gir en mer vågal stil, og krever at resten av antrekket holdes enkelt for at det ikke skal bli for mye, sier hun.

- Et annet stylingtips er å bruke nettingstrømper eller nettingsokker i skoene. Det gir et mer frekt og sexy preg til antrekket, og har blitt mer og mer populært den siste tiden.

CUT-OUTS: Elisabeth Moe, markedsansvarlig i Bianco, kan fortelle at cut-outs er det store denne sesongen. Cut-outs er utskjæringer på skoene - enten det er ved anklene, bak på hælen eller foran på skoene.  Foto: Tone Ruud Engen
CUT-OUTS: Elisabeth Moe, markedsansvarlig i Bianco, kan fortelle at cut-outs er det store denne sesongen. Cut-outs er utskjæringer på skoene - enten det er ved anklene, bak på hælen eller foran på skoene. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

LES OGSÅ: Trikset som redder jeansene dine

Flere trender denne våren

I tillegg til utskjæringer kan Moe fortelle at våren og sommeren byr på mye metalliske detaljer - men ikke helt som vi har sett tidligere.

- Fremfor trenden vi har sett tidligere, med mye metalliske detaljer på hælen av skoene, ser vi nå store glidelåser eller at hele fronten på skoen er i metalliske materialer – som på loafers, sier hun.

- Ellers vil det også være mye overdimensjonale hæler - altså at de er litt store i forhold til skoen. Mange av dem er heller ikke like høye som tidligere, og vi ser også mye flate sko denne sesongen.

Med andre ord kan det se ut til at vi går en ganske komfortabel vår og sommer i møte.

Og det gjelder ikke bare hælene. Moe kan fortelle at mange sko er laget med et materiale kalt neopren, som skal være veldig behagelig.

- Neopren er et materiale som egentlig brukes i dykkedrakter. Materialet er allerede presentert på en del klær, og kommer nå også mer på skoene, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer