Skjønnhets-hack:

Tørrolje: 8 nye måter å bruke den!

Noen produkter er kommet for å bli. Det gjelder tørroljen.

TØRROLJE: Her får du 8 smarte ting du kan bruke tørrolje til. FOTO: NTB
TØRROLJE: Her får du 8 smarte ting du kan bruke tørrolje til. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hvert år lanseres en hel haug av nye skjønnhetsprodukter, og det er ikke lett å holde tunga rett i munnen.

Men noen produkter har livets rett i større grad enn andre, og av disse igjen blir noen få kultprodukter. Det er produktene som etterhvert inngår i fast sortiment og som av ulike grunner hylles av skjønnhetsbransjen.

Tørrolje er en av disse. Navnet har den fra følelsen den etterlater når du har brukt den. I motsetning til våte oljeprodukter trekker tørroljen raskt inn i huden og etterlater den, vel – tørr.

Samtidig har den åpenbare fordeler som at den gir fuktighet til huden, i tillegg til at den er lett og absorberes raskt. Den virker også mykgjørende og beroligende, og den kan brukes på mange områder, i tillegg til å kunne smøres på huden.

Her er åtte smarte ting du kan bruke tørrolje til:

1. Tørrolje er perfekt også i håret.
Det er lenge siden den vanlige oppfatningen var at hår pluss olje er en dårlig match. Nå brukes olje som en del av den daglige hårpleierutinen for mange. Fordelen med tørrolje er at den er langt lettere enn en våtolje, og vil derfor oppføre seg langt mindre «oljete».

En tørrolje kan derfor være på å gi håret glans, uten at det blir fett. Den kan også brukes for å temme krusete hår, for ikke å snakke om de små babyhårene som aldri vil legge seg. Bruk i håndkletørt hår etter vask eller i tørt hår.

TØRRE HENDER: Nå som vi vasker hendene mye og ofte er det lett å få både tørre hender, negler og neglebånd. FOTO: SHUTTERSTOCK/NTB
TØRRE HENDER: Nå som vi vasker hendene mye og ofte er det lett å få både tørre hender, negler og neglebånd. FOTO: SHUTTERSTOCK/NTB Vis mer

2. Bruk på negler og neglebånd.
Masser inn et par dråper tørrolje på negler og neglebånd for sterke negler og mykere neglebånd. Det er spesielt aktuelt akkurat nå som vi vasker hendene mye og bruker håndsprit som er med på å tørke ut hender, negler og neglebånd.

3. Bruk som highlighter.
Prøv et par dråper for å fremheve konturene i ansiktet ditt. Bruk langs kinnbenene, over neseryggen eller også som øyenskygge. Tørrolje kan også brukes som en slags highlighter for å definere områder som utringing, skuldre og ben.

Denne tørroljen er beriket med oljer fra grapefruktkjerner og squalane som raskt trekker inn i huden. Dufter av vanilje og mandel. Kiehl's Nourishing Dry Body Oil 175ml kr 375 hos Gimle Parfymeri.
Denne tørroljen er beriket med oljer fra grapefruktkjerner og squalane som raskt trekker inn i huden. Dufter av vanilje og mandel. Kiehl's Nourishing Dry Body Oil 175ml kr 375 hos Gimle Parfymeri. Vis mer

4. Bland inn i dagkremen din.
Du har kanskje allerede prøvd det med vanlige oljer. Blant en par dråper tørrolje inn i dagkremen eller foundationen din. Det vil gi en fin glød og en perfekt finish.

Ettersom en tørrolje er langt lettere enn vanlig olje er det ikke sikkert den vil gi tilstrekkelig med fukt. Det kan derfor være greit å bruke den i tillegg til, ikke i stedet for, dine vanlige produkter og daglige hudpleierutine.

5. Bruk den på leppene.
et er fort gjort å få tørre lepper også om sommeren. Både sol og saltvann er med på å tørke ut den tynne og ømfintlige huden på leppene. En dråpe tørrolje på leppene, enten alene eller sammen med lip balm eller leppepomade, gir både fukt, pleie og glød. Men husk å bruke solfaktor også på leppene i solen.

Tørroljen fra Nuxe kommer både med og uten shimmer. NUXE Huile Prodigieuse Dry Oil Shimmer 50ml kr 299
Tørroljen fra Nuxe kommer både med og uten shimmer. NUXE Huile Prodigieuse Dry Oil Shimmer 50ml kr 299 Vis mer

6. Prøv den som hårkur.
Er det én ting frisørene oppfordrer til å gjøre selv hjemme er det å være flink med å kure håret. Det gjelder selvsagt også om sommeren.

Sol, saltvann og solkremrester sliter på håret, og det trenger pleie og gjerne masse fuktighet. Bland et par dråper tørrolje inn i din vanlige hårkur eller bruk tørrolje som hårkur. Påfør håret, pakk inn i et varmt håndkle og la virke i opptil 30 minutter eller natten over. Vask håret med sjampo som vanlig.

Rasktabsorberende tørrolje fra Rituals kr 215
Rasktabsorberende tørrolje fra Rituals kr 215 Vis mer

7. Bruk den som selvbruner.
Selvbruning er ingen spøk, og selv om det etterhvert finnes svært gode produkter på markedet, er det ikke for alle. En tørrolje med bronzer vil kunne gi deg den solbrune looken du er ute etter – helt uten skjolder. Den krever ikke like mye forberedelser som en selvbruner, men også denne kan smitte av.

8. Ta et bad! Tørroljen er perfekt som badeolje fordi den er så lett. Husk å bruke varianten uten bronzer. Og du, et par dråper holder.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer