Tips til gave:

Redaksjonens beste julegavetips

- Lytt til de rundt deg året rundt!

REDAKSJONEN TIPSER: I denne saken finner du våre beste julegavetips! Foto: Scanpix
REDAKSJONEN TIPSER: I denne saken finner du våre beste julegavetips! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Hver dag fram til 24. desember kommer KK til å publisere en sak med gavetips til både liten og stor, venner og familie, menn og kvinner, og til og med til firbeinte! Kanskje finner du en julegave til deg selv midt oppi all shoppingen?

INGEBORG HELDAL

ansvarlig redaktør

- Den fineste gaven jeg har gitt bort tror jeg må være det året jeg gav lillesøsteren min en tur til New York (som hun for øvrig virkelig hadde fortjent). Jeg laget gaven som et eventyr hvor jeg fortalte hva hun hadde gjort i løpet av året for meg som jeg satte så utrolig stor pris på, og fortellingen sluttet med at jeg avslørte hva gaven var. Jeg elsker lillesøsteren min over alt på jord, så å finne på gaver til henne er noe jeg bruker mye tid og krefter på, sier Heldal og fortsetter:

- Det samme gjelder sønnen min på ni. Jeg lytter alltid når han snakker om ting han ønsker seg, så jeg kan notere meg det bak øret og ta det fram igjen når det nærmer seg jul eller bursdag. Jeg er veldig heldig, og får kjempefine gaver av dem rundt meg hvert år.

Redaksjonens beste julegavetips

- Små ting kan sette dype spor

- Jeg har et julekort jeg fikk av sønnen min når han var en fire-fem år, hvor det står med utrolig knurvete bokstaver «Jeg elsker deg, mamma», som henger på kjøleskapet vårt enda. Små ting kan sette veldig dype spor. Men jeg har også et ikke ubetydelig materialistisk gen i meg, som gjør at jeg ELSKER å få ting også. Mannen min har gitt meg både vintage Chanel-veske og Guns n’Roses-billetter til stormende jubel. Mitt beste tips er å lytte til de rundt deg hele året. Hva snakker de om, hva interesserer de seg for? Og så basere gavekjøpet på det. Også synes jeg det er hyggelig å legge litt ekstra omtanke i innpakningen og kortet.

Redaksjonens beste julegavetips

MALINI GAARE BJØRNSTAD

journalist

- Den aller, aller, aller fineste gaven jeg noen gang har fått, var den jeg fikk i fjor av tre gode venner. Da fikk jeg nemlig årsmedlemskap i Den norske Turistforening (DNT), og det har bydd på opplevelser det siste året som jeg aldri kunne ha forestilt meg at jeg skulle få være med på.

Malini Gaare Bjørnstad. Foto: Privat
Malini Gaare Bjørnstad. Foto: Privat Vis mer

- Gaven har blant annet sørget for at jeg har overnattet på ubetjente skogshytter i Nordmarka, tatt våttkortet og padlet flere ganger denne høsten, vært på dunjakkedisko på Fjellfilmfestivalen ved naturskjønne Gjendesheim – og ikke minst lært mer om hvordan hyttelivet var for 100 år siden, da det ikke fantes oppkjørte skiløyper eller GPS på mobiltelefonen. Den beste gaven man kan få – og den beste gaven man kan gi!

STINE THERESE STRAND

utgavesjef

- Jeg elsker å gi opplevelser! Konserter og forestillinger er alltid en hit, og det samme med en god middag – enten ute eller hjemmelaget. Det hyggeligste er å gjøre noe sammen, for selv om det er litt klisjé, så er tid kanskje det fineste vi kan både gi og få i disse dager. Og som en ekte magasinentusiast, synes jeg at et abonnement på et blad er en god gaveidé som gleder lenge.

SILJE HELGESEN

journalist

- Mitt aller beste julegavetips er å gi gaver som viser at man virkelig har tenkt på personen som skal motta gaven. Sett deg ned og gå nøye gjennom hvilke samtaler dere har hatt den siste tiden og gi gaver deretter. Hva er det som opptar vedkommende? Er det en spesiell kinofilm han eller hun har nevnt? Kjøp kinobilletter!, sier Helgesen og fortsetter:

- Har han/hun et nyttårsforsett om å for eksempel bli mer miljøvennlig, eller et mål om å spise mindre kjøtt? Da kan en vegetarkokebok eller en take away-kopp være smart. Jeg er veldig for å gi gaver som kommer til nytte, istedenfor å kjøpe noe bare for å kjøpe. Ellers er hyggelige opplevelser med ting man kan gjøre sammen alltid en sikker vinner!

MINA HELENE KNUDSEN

sosiale medier-ansvarlig

- Hver gang jeg har gitt opplevelser blir alle som mottar det superfornøyd! Enten det er konsertbilletter, reiser, teater eller matopplevelser. Så er du litt sen ute med julegaven i år – gå for en opplevelse! Det faller som regel ALLTID i smak! <3

IDA HELENE BERGERSEN

journalist

- Jeg har laget fotokalendere til bestemor og farmor (og i senere år mamma og pappa) så lenge jeg kan huske. Det må jeg ha gjort i godt over 10 år. Jeg har kjøpt inn kalendere, og fremkalt egne bilder som jeg har klippet og limt inn. Og ja, det tar tid, men gleden både foreldre og besteforeldre viser når de åpner gaven, er like fantastisk hvert eneste år. Jeg tør faktisk ikke å IKKE lage kalendere, da ville de ha blitt skikkelig skuffet. Men i år må jeg innrømme at kalenderne ble laget digitalt… et lite nederlag, men tiden strakk rett og slett ikke til. Men det er et supert julegavetips, som varer igjennom hele året!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

MALIN GADEN

journalist

Som mange av kollegaene mine er også jeg veldig glad i å gi bort opplevelser. Men jeg er også veldig glad i å gi bort gaver jeg vet folk har ønsket seg skikkelig. Et år tenkte søsteren min og jeg at det var en god idé å kjøpe en liten kaffemaskin til mamma og pappa. Ble det noen gang brukt? Nei. Moccamasteren er fortsatt favoritten. Så i stedet for å sjanse på slike ting, så går jeg for gaver jeg vet de kommer til å like. Begge to er glad i klær, så det ligger alltid noen myke gaver under treet.

Til julen 2017 ga jeg min beste venninne et gavekort fra NSB slik at hun kan besøke meg i Oslo oftere. Den gaven ble hun så glad for! Selv fikk jeg et par sokker hun har strikket selv og det er en gave jeg har glede av hver eneste dag i vinterhalvåret!

GI GAVE TIL DYRENE: Det finnes mange måter du kan støtte de som trenger hjelp. Foto: Scanpix
GI GAVE TIL DYRENE: Det finnes mange måter du kan støtte de som trenger hjelp. Foto: Scanpix Vis mer

I fjor kjøpte jeg også «gaver med mening» til alle som var samlet hjemme hos oss på julaften. Det var alt fra å gi mat til tre barn på flukt eller å donere 150 kroner for å gi noen i Norge en besøksvenn med hund. I år donerte jeg også penger i venninnen min sitt navn til Dyrebeskyttelsen og hun har aldri blitt så glad for en av mine gaver som hun ble da jeg sa det.

Er du på utkikk etter flere julegavetips? Sjekk ut vår «julegavetipskalender»:
LUKE 1: Her er årets fineste - og mest gøyale - julegensere!
LUKE 2: Gaver til under 100 kroner!
LUKE 3: Sjekk ut disse smarte julegavene!
LUKE 4: 30 Julegavetips til mennene i ditt liv
LUKE 5: 21 gaver til kjæledyret ditt
LUKE 6: Gavene til hun som elsker hjemmespa
LUKE 7: De søteste gavene til minstemann
LUKE 8: Julegavene til hun som elsker mote
LUKE 9: Gaver til den eventyrlystne
LUKE 10: 39 plagg og tilbehør til den sporty dama
LUKE 11: Gaver til under 500 kroner!
LUKE 12: 21 fantastiske kjoler til festsesongen
LUKE 13: Sesongens mest trendy hårspenner, klyper, bånd og sløyfer
LUKE 14: Kjenner du noen som elsker interiør?
LUKE 15: Gavene til hun som ikke får nok av skjønnhetsprodukter

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer