Raser mot tyske ELLE

Moteindustrien er i sjokk etter lanseringen av deres nyeste utgave.

FÅR KRITIKK: Den tyske utgaven av ELLE har måtte sende ut beklagelse til leserne sine etter denne utgaven. Faksimile: ELLE Germany
FÅR KRITIKK: Den tyske utgaven av ELLE har måtte sende ut beklagelse til leserne sine etter denne utgaven. Faksimile: ELLE Germany Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Motepolitiet @diet_prada la nylig ut et innlegg på sin Instagramkonto som har gitt folk over hele verden hakeslepp.

Til årets novemberutgave har tyske ELLE valgt å fokusere på svarte modeller i moteindustrien, men de har ikke lykkes.

Som moteprofilen Bryanboy skriver i kommentarfeltet på innlegget til @diet_prada: «tanken var god, men utførelsen var ikke bra». Motebladet har blant annet brukt en hvit modell på cover med tittelen «back to black».

De har også navngitt en av sidene i bladet til «black is back», og har på samme side brukt et bilde av en annen modell enn personen de omtaler. Se hele innlegget under.

Så langt har innlegget fått over 80 000 likerklikk og tusenvis av mennesker har lagt igjen en kommentar, deriblant Adut Akech (19).

Hun er blant de fremste modellene i moteindustrien. Til tross for hennes unge alder har hun vært på coveret av Vogue Paris, Vogue Italia og Vogue Australia - for å nevne noen. Hun er også å se på hver eneste moteuke på catwalken til verdens største designere.

ADUT AKECH: Modellen raser mot motemagasinet. Foto: NTB Scanpix
ADUT AKECH: Modellen raser mot motemagasinet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå kan det se ut til at hun ikke kommer til å stille opp i noen moteserier eller cover for tyske ELLE i nærmeste fremtid. Deres siste utgave falt nemlig ikke i god jord hos modellen.

«SÅ KVALMENDE! Jeg er så ferdig med dette», skriver modellen. Over 2000 mennesker har likt kommentaren hennes. Kollegaen hennes Elsa Hosk (30), den svenske Victoria's Secret-modellen, har også kastet seg inn i kommentarfeltet.

«Hudfarge er ikke en trend som forsvinner og kommer tilbake i trendbildet. Hvordan kan dette bli publisert i dag?», spør modellen.

Raser mot tyske ELLE
Raser mot tyske ELLE

- Vi har gjort flere feil

Nå har ELLE lagt ut en beklagelse til sine 167 000 følgere på Instagram.

«I utgaven vår ser vi på fargen svart fra ulike vinkler. Et av temaene var å vise sterke, svarte kvinner som jobber som modeller i moteindustrien.»

Sabine Nedelchev, redaktør i magasinet, skriver på vegne av seg selv og resten av tyske ELLE at de har gjort flere feil og ønsker å be om unnskyldning til alle de har såret.

«Det var feil å bruke tittelen «Back to black», som kunne bli tolket som at svarte mennesker er en slags trend. Dette var åpenbart ikke vår intensjon.»

De beklager også for å ha brukt et bilde av Naomi Chin Wing i omtalen om Janaye Furman. «Vi er klar over hvor problematisk dette er», skriver magasinet og avslutter med å fortelle at dette uten tvil har vært en lærerik opplevelse for dem.

Pressemeldingen har i skrivende stund kun ligget ute noen timer og kommentarene strømmer inn. Danseren Motsi Mabuse (38), som blant annet har vært å se i den tyske versjonen av «Skal Vi Danse», takker magasinet for unnskyldningen, men mener det fortsatt er en lang vei å gå.

«Hei, dere. Takk for unnskyldningen. Men jeg tror ikke det holder lenger», skriver Mabuse og avslutter med at hun håper magasinet begynner å tenke mer på inkludering og mangfold.

LANG VEI Å GÅ: Danseren Motsi Mabuse takket tyske ELLE for unnskyldningen, men mener magasinet har mye å jobbe med når det kommer til inkludering og mangfold. Foto: NTB Scanpix
LANG VEI Å GÅ: Danseren Motsi Mabuse takket tyske ELLE for unnskyldningen, men mener magasinet har mye å jobbe med når det kommer til inkludering og mangfold. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer