Redaksjonen tipser:

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på

Trenger du en ny duft? Her er våre favoritter!

PARFYME: Vi deler våre favoritter med deg. Foto: Scanpix
PARFYME: Vi deler våre favoritter med deg. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Festsesongen nærmer seg med stormskritt, og for mange betyr det at det er på tide å bytte ut den lette, friske sommerparfymen med noe litt dypere. Samtidig er det mange som sverger til samme parfyme året rundt - det gjelder hvert fall flere her i redaksjonen.

Men det er også flere av oss som er åpne for å prøve noe nytt! Derfor har vi listet opp våre favorittparfymer akkurat nå. Kanskje du også er på utkikk etter en ny duft?

LES OGSÅ: 7 parfymefeil du mest sannsynlig begår

FRISK OG SØT: På tide å bytte ut sommerduften med noe som passer bedre til vinterhalvåret? Foto: Scanpix
FRISK OG SØT: På tide å bytte ut sommerduften med noe som passer bedre til vinterhalvåret? Foto: Scanpix Vis mer

INGEBORG HELDAL

ansvarlig redaktør
- Jeg kan nok best beskrives som en parfyme-junkie, og har ikke én duft jeg bruker år etter år. Å komme inn i et parfymeri for meg er som å komme inn i Aladdins hule. Jeg oppsøker alltid lokale dufthus når jeg er ute og reiser, og jeg elsker at en parfyme har en historie, en personlighet, noe som skiller den fra alle andre. Jeg synes også estetikken i en flakong gir et ekstra løft, og har de fineste flakongene mine på utstilling hjemme. Akkurat nå ønsker jeg meg «Marfa» fra Memo Paris. Den er litt krydret og har hjertenoter av tuberose, appelsinblomst og hvit musk, tre av mine absolutte favorittingredienser! Og flasken er jo et smykke i seg selv! Denne står på ønskelista til jul (hint, hint).

Memo Paris, Marfa, kr 2500 på parfymeri.no:

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på

- Den parfymen jeg bruker akkurat nå, og som har vært favoritten min det siste året (det var julegave fra lillesøsteren min i fjor) er «Rose of No Man’s Land» fra Byredo. Det er som navnet tilsier en rosebasert duft, og den er en hyllest til sykepleierne som reddet tusenvis av liv ved fronten under første verdenskrig og ofte ble kalt «rose of no man’s land», der de jobbet utrettelig for å redde liv uavhengig av hvilken side de kjempet på. Deler av inntektene fra salget av denne parfymen går til Leger uten grenser. Den lukter helt nydelig av blant annet tyrkisk rose, og hver gang jeg har den på meg kommer folk bort og spør hva slags parfyme jeg har.

Byredo, Rose of No Man's Land, kr 1695 på parfymeri.no

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på

STINE THERESE STRAND

utgavesjef
Etter at min forrige favorittparfyme gikk ut av produksjon, er jeg nå på leting etter en ny yndling! For tiden bruker jeg «Courage» fra norske Alexander Sprekenhus – en deilig, krydret duft med nellik, kardemomme og sandeltre. Jeg vil kalle den unisex, for den er verken søt eller sterk, bare veldig god. Ellers har jeg skikkelig lyst til å teste «Côte d'Azur» og «Silver pearl» fra Oribe. Oribe er mest kjent for hårproduktene sine, men jeg elsker alle duftene de bruker i produktene sine, så jeg vil tro at også parfymen faller i smak.

Alexander Sprekenhus, Courage, kr 1400.
Oribe,
Côte d'Azur , kr 695 på parfymeri.no.

LES OGSÅ: 3 parfymetrender du bør få med deg

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på

MALINI GAARE BJØRNSTAD

journalist
- Denne parfymen har jeg fått SÅ mange komplimenter for, og det med rette! Det er en god blanding av fruktige toner som mandarin og pære, og har også et hint av magnolia og visstnok ristet pistasje - og kan vel kalles en typisk feminin duft. Den er relativt søt, men ikke kvalmende, som mange søte parfymer kan ha en tendens til å bli. Til tross for at den er litt dyr varer den veldig lenge, fordi én sprut er nok. Duften holder hele dagen!

Elie Saab, Girl of Now, fra kr 585, tilgjengelig hos blant andre Vita og Kicks.

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på

INGVILD KJØDE

reportasjeleder
- Etter en tung periode med den oversøte Lou Lou-parfymen på 90-tallet, som ble etterfulgt av Calvin Kleins unisex-dufter, var det som om jeg fikk en overdose av parfyme. Men «Miss Dior» er en parfyme jeg liker godt – ikke for tung, ikke for lett.

LES OGSÅ: Photoshop på stift og unikt samarbeid! Her er ukas skjønne nyheter

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på

MALIN GADEN

mote- og skjønnhetsansvarlig
- Like før sommeren ble jeg introdusert for Atelier Colognes «Orange Sanguine» og vi har vært bestevenner siden. Se for deg at du drikker et glass ferskpresset appelsinjuice en julimorgen i Italia - sånn lukter den! Selv om jeg fremdeles er forelsket i parfymen, er jeg klar for noe litt dypere mot julebordsesongen. Her om dagen fikk jeg teste Maison Margielas «Mutiny»-parfyme og jeg ELSKER den. Du trenger ikke å spraye på mye av den og den holder seg hele dagen. Begge parfymene er virkelig å anbefale!

Atelier Cologne, Orange Sanguine, fra kr 560 på Gimle Parfymeri og Boozt.com.
Maison Margiela, Mutiny, kr 1295 på Kicks.no.

LES OGSÅ: Tipsene som guider deg til den rette parfymen

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på

SILJE HELGESEN

sosiale medier-ansvarlig
- Denne gangen skal jeg komme med et super duper ULTRAbudsjett-tips! Min favorittparfyme om dagen koster nemlig 39 kroner og fås kjøpt hos blant annet H&M. «Vanilla Touch» heter den, og leverer definitivt etter navnet! Egentlig røsket jeg den bare med meg en dag da den sto ved kassen, men etter at jeg brukte den har jeg fått SÅ mye komplimenter på hvor godt jeg lukter. Tre ukjente har stoppet meg på gata den siste uka for å spørre hvilken parfyme jeg bruker – noe som aldri har skjedd før! Så kanskje er denne dype vaniljelukten min nye signaturlukt? Den er i så fall grisebillig!

La Rive, Vanilla Touch, kr 39 hos H&M

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på

RONJA ROGNMO

desk- og frontansvarlig på kk.no
- Hvis jeg måtte bruke én parfyme resten av livet hadde det blitt Byredos «Perfume Oil Roll-on Bal D'Afrique». Jeg er heeelt frelst! Den lukter som en romantisk tropenatt i juli. Den er faktisk så god at jeg nesten ikke har lyst til å tipse andre om den – i fare for at den blir utsolgt før jeg rekker å kjøpe meg en ny (min gikk i gulvet forrige helg. Jeg er knust).

Byredo, Perfume Oil Roll-on Bal D'Afrique, kr 480 hos parfymeri.no

LES OGSÅ: - Ikke kjøp parfyme basert på en papirprøve!

Parfymene vi aldri kommer til å gi slipp på
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer