Tips og triks:

Makeupartistenes beste beauty hacks

5 makeupartister om gode hjelpere i hverdagen, livreddere når uhellet er ute og noen helt geniale løsninger.

BEAUTY HACKS: Vi har spurt makeupartistene om å dele sine beste tips og triks! FOTO: Instagram @rmabeauty
BEAUTY HACKS: Vi har spurt makeupartistene om å dele sine beste tips og triks! FOTO: Instagram @rmabeauty Vis mer
Publisert

Man får aldri nok av såkalte life hacks, gjør man vel? Ikke bare gjør de livet enklere - av og til er det snakk om tips og triks som rett og slett er (nesten) revolusjonerende!

Vi i KK har fått tak i noen skikkelig gode beauty hacks. Det passer bra nå som vi endelig kan farte litt mer igjen, og det frister mer å prioritere sminke. Makeupartistene Thomas Erdis, Ragnhild Margrete, Malin Lossius, Hao Phong og MAC-referent i Norge Sara Holby har delt et par av sine beste tips. Det er bare å finne frem notatblokka.

Dine beste bryn

For mange er bryn et evig prosjekt. Kanskje sliter du med viltre hår som alltid skal gjøre sin egen greie, eller kanskje du føler du ikke har nok hår - eller ikke nok hår på de riktige stedene? For ikke å snakke om den kjente problemstillingen; bryn som rett og slett nekter å være venner. Makeupartistene vet råd!

Thomas Erdis: - Jeg sverger til å bruke såpestykker for å få hold på ville brynshår! Spray en fuktspray over såpen eller smør over litt fuktighetskrem for å løsne såpen litt, før du gnir brynskosten din i såpestykket.

Hao Phong: - Jeg anbefaler alltid vennene mine å slutte å nappe brynene sine - men det er jo greit å ta noen småhår her og der. Den naturlige brynsformen vi har passer ansiktet vårt perfekt!

- I stede for å farge huden under brynene med en blyant eller pudder, anbefaler jeg å bruke en browgel med fibertekstur. Dette gir volum til brynene - og børster du i tillegg oppover vil det løfte blikket ditt.

SÅPE PÅ BRYNENE: Tomas Erdis har en beautyhack for brynene som involverer såpe. FOTO: Instagram @tomaserdismakeup
SÅPE PÅ BRYNENE: Tomas Erdis har en beautyhack for brynene som involverer såpe. FOTO: Instagram @tomaserdismakeup Vis mer

Lekre lepper

Munnen er definitivt en viktig del av ansiktet. Ingenting er så innbydende som et fint smil, og ingenting er vel så glamorøst som er par perfekte røde lepper! Når det er sagt - det er jammen ikke alltid lett å få dem til å se bra ut.

Thomas Erdis: - Har du ikke leppestift? Påfør lipliner og smudge den ut for så å påføre fukt til leppene for å få effekten av en leppestift!

Sara Holby: - For å få den perfekte røde leppe, bruk en leppekost i stedet for selve leppestiften. Jeg bruker en Mac-kost til dette, og den kan også skrus opp og ned noe som gjør den perfekt til å ha med seg i vesken!

KOST TRUMFER STIFT: Sara Holby sverger til bruk av kost på leppene, ikke selve stiften. Foto: Instagram @saraholbymakeup
KOST TRUMFER STIFT: Sara Holby sverger til bruk av kost på leppene, ikke selve stiften. Foto: Instagram @saraholbymakeup Vis mer

Øynene i fokus

Øynene er viktige - de kalles jo tross alt sjelens vindu. Øyesminke kan derimot være så mangt! Det kan være både gøy og utfordrende, for å si det mildt.

Malin Lossius: - Bruk bronzer som øyenskygge alene eller til å duse ut øyenskyggen, det gir en solkysset og mer naturlig look!

- Jeg kan også anbefale å legge en mørk brun skygge langs vipperoten, for å gi illusjonen av tykkere vipper. Om du legger skyggen tykkere på enden av øyet, har det også en løftende effekt. Du kan også få en forlengende effekt på øynene ved å legge skyggen langs hele vipperota.

FLERBRUK: Malin Lossius anbefaler å bruke bronzer til å duse ut øyeskyggen. Foto: Instagram @facebymalin
FLERBRUK: Malin Lossius anbefaler å bruke bronzer til å duse ut øyeskyggen. Foto: Instagram @facebymalin Vis mer

Sara Holby: - For å få den perfekte vingen på eyelineren er et tips å bruke en skråkost med litt sminkefjerner på. Dra kosten under vingen for å få den superskarp.

- Og hvis du har en øyenskygge du elsker fargen på, kan du ta litt av skyggen på en linerkost og spraye en fix spray på kosten - vips, så har du laget en flytende eyeliner av din favoritt-øyenskygge!

- Om du har øyne som lett renner, kan det være vanskelig å legge eyeliner. Når du har vanskeligheter med å få «festet» produktet kan du i stedet bruke formulaen til en mascara, pluss en kost til å legge lineren på de områdene eyelineren ikke vil feste seg.

Om teknikk

Som med mye annet, gjør øvelse mester. Noter deg disse teknikk-tipsene for å løfte sminken din til nye høyder - eller bare for å gjøre det lettere for deg selv!

Ragnhild Margrethe: - Mitt beste sminketips er: bruk fingrene mer! Når du bruker fingrene til å påføre produkter som foundation og concealer så smelter produktet mye bedre inn i huden, samtidig som det fester seg bedre og i tillegg ser mer naturlig ut. Varmen fra fingrene og teknikken med å «dytte» produktet på huden gjør makeupen mest seamless, og du unngår å se «maskete» ut.

BRUK FINGRENE: Ragnhild Margrethes beste sminketips er å bruke fingrene mer. Foto: Instagram @rmabeauty
BRUK FINGRENE: Ragnhild Margrethes beste sminketips er å bruke fingrene mer. Foto: Instagram @rmabeauty Vis mer

Sara Holby: - Et av mine viktigste tips er å alltid ta korte pauser mens du sminker deg, og faktisk se deg selv i speilet og tenke: Hvor er det jeg ønsker mer dekk/farge/produkt? Istedenfor bare å legge like mye sminke overalt, slik som man ser mye av på sosiale medier om dagen. Sminke skal fremheve det beste i deg, og hvis alle skal legge sminke på samme måte ender vi jo opp helt like alle sammen!

- I tillegg anbefaler jeg å bygge opp makeupen litt etter litt, i stedet for å legge for mye for så å måtte ta det bort igjen. Det sparer man mye tid på! Jeg jobber mye backstage på Fashion Weeks både internasjonalt og i Skandinavia, og der er tid alltid en utfordring.

Om hudsminke

Hudsminke er nok et problemområde for mange. Hvordan finne de riktige fargene? Hvor mye dekk trenger man egentlig? Hvor naturlig vil man at det skal se ut? Makeupartistene kan fortelle at blush er skikkelig i vinden akkurat nå. Og at fin hudsminke forutsetter fin hud!

Sara Holby: - Etter at du har lagt blush kan du bruke det som sitter igjen på foundation-kosten din til å gå over kantene slik at det ser ut som blushen er din naturlige farge som kommer frem under makeupen - istedenfor at den ligger på overflaten.

Hao Phong: - Skincare first! Det er viktig å eksfoliere, tilføye fuktighet og beskytte med SPF. Jo finere huden din er, jo mindre sminke behøver du å legge. Less is more!

- I tillegg anbefaler jeg å prøve å legge en highlighter før du legger blush, så får du mye mer dimensjon i ansiktet. Blush er superpopulært nå, og med god grunn!

FIN HUD: Hao understreker viktigheten av å ha gode hudpleierutiner for å få fin hud. Foto: Instagram @haovu
FIN HUD: Hao understreker viktigheten av å ha gode hudpleierutiner for å få fin hud. Foto: Instagram @haovu Vis mer

Når uhellet er ute

Det er tross alt mye som potensielt kan gå galt mens man sminker seg. Søl er kanskje det aller verste scenarioet - særlig hvis man attpåtil har dårlig tid. Visste du om disse nødløsningene?

Thomas Erdis: - Bruk Bioderma sitt micellærvann eller Jane Iredale Botanical Brush Cleaner til å fjerne sminke flekker på klær!

- I tillegg er det fint å bruke en ren mascarakost eller brynskost for å forsiktig fjerne stivnet mascarasøl eller andre uønskede dryss i ansiktet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer