Sko

- Lakk er ikke harry lenger

I sommer skal skoene dine skinne i lakk og sterke farger. Se Biancos nye kolleksjon!

LAKK ER TILBAKE: Lakken er for alvor tilbake på skofronten for våren og sommeren i år - aller helst i sterke farger.  Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen
LAKK ER TILBAKE: Lakken er for alvor tilbake på skofronten for våren og sommeren i år - aller helst i sterke farger. Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er først når skobutikkene begynner å bugne over av lekre sommersandaler, pastellfargede pumps og rocka festivalsko, at man virkelig skjønner at vår og sommer begynner å nærme seg så smått.

Og dersom du er en av dem som lengter etter sol, varme og dager der du kan gå med bare legger, ja, da er det bare å begynne å glede seg - hvertfall på skofronten.

Bianco er blant skokjedene som har begynt å få inn flust av lekre sommersko, og KK.no fikk ta en sniktitt på deres nye vår- og sommerkolleksjon for sesongen torsdag denne uken.

Se flere bilder fra Biancos vår- og sommerkolleksjon for 2013 nedenfor:


I tillegg til stilige gullsandaler med snøring og sporty detaljer, var det mye duse - og sterke, sommerfarger å se. Særlig pasteller, lavendel, blått, svart og hvitt, i tillegg til metallisk gull og sølv, er noe vi ser mye av for denne sesongen.

LES OGSÅ: Helene Westbye lanserer egen nettbutikk

Lakk er «tilbake»

Det samme gjelder for et annet, mye brukt materiale på sko - nemlig lakk, som også har vært å se på catwalken, tilbehør og vesker.

- Lakk har virkelig hatt et kjempecomeback det siste året, og denne sommeren blir det hottere enn noen gang, sier hun til KK.no.


- Lakk var kanskje noe man så på som litt harry før og det var litt «ut», men nå har det for alvor kommet inn i trendbildet igjen - særlig på sko, og dagens lakk er noe helt annet enn hva den var. Den kommer i lekre, sterke farger, og er veldig slitesterkt. En annen fordel med dette materialet, er at det er så enkelt å rengjøre. Alt du trenger å gjøre, er å tørke over skoene, så er de gode som nye.

LES OGSÅ: Denne våren skal skoene være i fokus

Kitten heel

En annen trend - som også har vært stor blant kjendiskvinnene i Hollywood, er den sko med såkalt «kitten heel», også kjent som «the petite pump».

Dette er rett og slett sko med en mellomhøy hæl, altså på rundt 2-3 centimeter, som både er behagelig å gå med og lekker å se på.


- Denne hælen er superhot, både på ballerinasko og pumps. Vi kommer til å se veldig mye mer av den, og det er jo en fordel for de av oss som ikke er så glade i å gå på superhøye hæler. Her har du sko som er lekre og gir litt høyde, men som likevel er veldig behagelige å gå med, forklarer Skov.

En annen fordel med denne hælhøyden på skoene, er at de passer til det meste du har i klesskapet - fra enkle jeans i baggy eller smal stil, til skjørt, kjoler, shorts og buksedresser. De kan også brukes på jobb, så vel som på fest.

LES OGSÅ: Slik går du pent i høye hæler

Inspirert av sportsbransjen

Ifølge designeren har også sportsbransjen vært en stor inspirasjon for dem i år. Derav kommer det mye sandaler, pumps og hæler med glidelåsdetaljer, borrelås, sporty lisser og Nike-inspirerte elementer.


- Hvis jeg skulle satset på en trend denne sesongen, ville det vært sportstrenden. Den er kjempehot både på klær og sko, og veldig fresh frem mot sommeren, sier Skov.

I tillegg er pasteller og sterke farger, en klar og tilbakevendende trend, gjerne i deilige lavendeltoner, knallrødt, rosa, blått eller sommergult. Kombinasjonen svart og hvitt, som er en stor trend på klesfronten, kommer også for fullt på skoene.

Det samme gjelder for metalliske elementer - som hæler, tupper og pynt, og transparente skodetaljer.

Westerninspirete boots holder også koken frem mot festivalsesongen - og da gjerne i den hotte «tip-dye»-kombinasjonen, litt ala Isabel Marant.


Skoene fra Biancos vår- og sommerkolleksjon kommer i butikkene fra denne uken og utover mars/april.

Se flere lekre sommersko-kjøpetips (fra andre merker også) nedenfor:


ULIKE MODELLER: Lakkpumps, lakkwedges, lakksandaler - ja, det er bare å velge og vrake i lakk hos Bianco i vår.  Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen
ULIKE MODELLER: Lakkpumps, lakkwedges, lakksandaler - ja, det er bare å velge og vrake i lakk hos Bianco i vår. Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen Vis mer

LES OGSÅ: Trendene som kommer igjen og igjen

PERFEKT HVERDAGSSKO: Midi-hælen kommer på både pumps og ballerinas denne våren og sommeren. Praktisk OG behagelig.  Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen
PERFEKT HVERDAGSSKO: Midi-hælen kommer på både pumps og ballerinas denne våren og sommeren. Praktisk OG behagelig. Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen Vis mer
SPORTY STIL: Biancos designere har vært veldig inspirert av sportsbransjen - derav lisser, Nike-lignende logoer, gull og sterke blåfarger.  Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen
SPORTY STIL: Biancos designere har vært veldig inspirert av sportsbransjen - derav lisser, Nike-lignende logoer, gull og sterke blåfarger. Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen Vis mer
MANGE TRENDER: Også detaljer - som ponyskinn (øverst til venstre), tresåler (nederst til venstre), pasteller, metallhæler og plastelementer er stort denne sesongen.  Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen
MANGE TRENDER: Også detaljer - som ponyskinn (øverst til venstre), tresåler (nederst til venstre), pasteller, metallhæler og plastelementer er stort denne sesongen. Foto: Adéle C. Blystad/Tone Ruud Engen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer