Bli ny:

– Jeg vil se meg i speilet og tenke «wow»!

Frida ønsker å være mer vågal når det gjelder klær, hår og makeup.

BLI NY: Slik så Frida ut før hun ble ny med KK. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
BLI NY: Slik så Frida ut før hun ble ny med KK. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Jeg er ei glad, utadvendt og livlig dame, men føler ikke alltid dette kommer til uttrykk gjennom klær, hår og sminke. Når det gjelder klær, velger jeg ofte det komfortable framfor det stilfulle. ­Kroppen min har forandret seg mye, og det hadde vært moro å lære mer om hva som kler meg og framhever det positive med min kropp og sjel.

Elsker håret til Gunhild Stordalen og synes hun har en tøff, men samtidig klassisk stil. Helene Olafsen er en av de vakreste kvinnene jeg vet om. Naturlig sminke og en klesstil som får fram hennes kraft og livsglede.

Etter ti år med kronisk migrene kjenner jeg meg ofte tappet for energi og livskvalitet. Har lyst til å se meg selv i speilet og tenke: «Wow, så bra du er.» Elsker utfordringer, tror selv jeg er ganske uredd og åpen for det ­meste.

Har hatt et titalls ulike frisyrer opp gjennom årene, og føler meg nokså vågal når det ­gjelder hår. Sminke er jeg innmari dårlig på. Har lyst til å lære meg å sminke øynene ­ordentlig.

Klesskapet mitt preges av mye ull og turtøy, samt olabukser, men jeg ønsker egentlig å kle meg tøft, sporty og feminint på en gang.

Før. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Før. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Stiltips

- Frida fortjener en stil som matcher hennes sprudlende utstråling, sier Cecilie Krogh, som er stylist.

  • Komfort er viktig for Frida, men det trenger ikke å være til hinder for et stilig uttrykk. Jeg ville vise henne at både kjole og dress er glimrende valg hun vil ha mye glede av.
  • Hvite kjoler trenger for all del ikke å bli sukkersøte. Kombinerer du med svarte støvletter eller pumps og en rufsete hårstyling, blir uttrykket mye røffere.
  • En god blazer er et nøkkelplagg som passer godt enten det er til hverdags, møter, middagsselskap eller fest. La tilbehøret få sette personlig preg på antrekket.
ETTER: Blazer (kr 3800), singlet (kr 450), dressbukse (kr 2400), veske (kr 3500) og pumps (kr 3200, alt fra By Malene Birger). Tips! Gjør den klassiske dressen mer rocka med en kul hårstyling. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
ETTER: Blazer (kr 3800), singlet (kr 450), dressbukse (kr 2400), veske (kr 3500) og pumps (kr 3200, alt fra By Malene Birger). Tips! Gjør den klassiske dressen mer rocka med en kul hårstyling. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Hårtips

- Frida liker å være vågal når det kommer til sveis, sier Cecilie, som er frisør og makeupartist hos Vest.

  • Korte klipper blir ofte harde, men en lys farge er med på å mildne uttrykket. Glosser man opp fargen, blir den også blank og delikat.
  • I stedet for å utelukkende bruke maskin på sidene, har jeg også klippet med saks over kam for å mykne uttrykket og gjøre det feminint.
  • Vi har beholdt nok hår til at det kan styles både framover og bakover. Da har hun muligheten til å variere uttrykket.
  • Selv om du har kort hår, betyr det ikke at du må låse deg til kun én hårstil. Frida framstår mer klassisk med håret fønet til siden, men rocker enkelt opp frisyren med å føne håret bakover og skape volum.
Kjole (kr 3500, By Malene Birger). Tips! Denne kjolen blir også fin med svarte strømpebukser til høsten. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Kjole (kr 3500, By Malene Birger). Tips! Denne kjolen blir også fin med svarte strømpebukser til høsten. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Makeuptips

- Øynene til Frida er virkelig et blikkfang, sier Cecilie.

  • Vi startet med et lett lag med foundation som hjelper med å dempe rødheter i huden. Et tips er å avslutte påføringen av produktet med nedadgående bevegelser. Da unngår du små ansiktshår som står oppover når solen treffer fjeset.
  • For å virkelig framheve Fridas nydelige øyne valgte jeg øyeskygger i gull- og kobbertoner. En våt eyeliner rammer inn øynene og gir et mer markert blikk.
  • Til tyngre øyesminke synes jeg det er en flatterende kontrast med mildere farge på leppene. Lipgloss er perfekt for å gi frisk glans.
FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Slik styler du håret

1. For volum som starter helt nede i hodebunnen, er rundbørsten det ultimate verktøyet. Fordel hårskum i håndkletørt hår, og føn bakover.

FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

2. Bruk en krølltang, og krøll håret vekk fra ansiktet. Du behøver ikke å være veldig nøye med å krølle alt håret, men få med deler av håret for å skape en leken tekstur.

FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

3. Bruk en kam, og tuper håret. En god tupering gjør at stylingen holder hele dagen. Bruk fingrene til å massere og forme håret slik du ønsker, og avslutt med hårspray.

FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer