Sports Illustrated:

Her blir Halima (21) historisk

Første kvinne i hijab og burkini i Sports Illustrated.

HALIMA ADEN: 21-åringen ble historisk etter at disse Sports Illustrated-bildene ble tatt. Foto: Skjermdump fra Instagram / @halima
HALIMA ADEN: 21-åringen ble historisk etter at disse Sports Illustrated-bildene ble tatt. Foto: Skjermdump fra Instagram / @halima Vis mer
Publisert

År etter år presenterer Sports Illustrated sin store badetøyutgave. Det anses som en ære for mange modeller å være en del av denne utgaven - og spesielt å få muligheten til å være på forsiden.

Tidligere har kjente navn som Kate Upton (26), Chrissy Teigen (33), Beyoncé (37) og Heidi Klum (45) prydet coveret av spesialutgaven til magasinet.

I 2016 fikk utgaven spesielt mye oppmerksomhet da de lagde tre ulike cover hvor «plus size»-modell Ashley Graham og wrestler-utøveren Ronda Rousey befant seg på to av dem.

Med det ble Graham den første plus size-modellen til å pryde et cover til den såkalte «Swimsuit Edition» til Sports Illustrated.

FRA VENSTRE: Ashley Graham og Ronda Rousey. Foto: Sports Illustrated
FRA VENSTRE: Ashley Graham og Ronda Rousey. Foto: Sports Illustrated Vis mer

Halima blir historisk

Men det er ikke bare Ashley Graham som har skapt historie for Sports Illustrated. Nylig ble det nemlig sluppet noen bilder fra den nyeste badetøyutgaven til magasinet. Her får vi se den muslimske modellen Halima Aden (21) iført hijab og burkini.

21-åringen har til tross for sin unge alder allerede gjort seg bemerket i motebransjen. Hun har vært på forsiden til arabiske Vogue, gått i visninger for store merker som Max Mara og Tommy Hilfiger, og nå er hun altså å se i hijab og burkini i Sports Illustrated.

PÅ CATWALKEN: Halima Aden for Tommy Hilfiger x Zendaya. Foto: Scanpix
PÅ CATWALKEN: Halima Aden for Tommy Hilfiger x Zendaya. Foto: Scanpix Vis mer

Hun har lagt ut bildene på Instagram og takker magasinet for muligheten:

«Ikke forandre deg selv .. Forandre SPILLET!! Damer, alt er mulig!!! Det å være i Sports Illustrad er så mye større enn meg. Det sender en beskjed til samfunnet mitt og til verden at kvinner fra alle mulige bakgrunner, av ulikt utseende og av ulik oppvekst kan stå sammen og bli hyllet», skriver Halima og takker for det hun mener er en fantastisk mulighet.

Like etter at nyheten ble sluppet stilte Halima Aden opp i et intervju med Good Morning America. Der kunne hun fortelle at hun og flere av de tilstede under fotograferingen til badetøyutgaven brøt ut i gråt mange ganger.

- Det er et stort øyeblikk. Det er første gangen jeg har gjort en fotografering i vann med badetøy og mest sannsynlig kommer jeg ikke til å få gjøre det igjen.

Nå håper hun at jobben hun gjør kan inspirere andre til å bryte ned stereotyper.

- Hvem sier at ei jente med hijab ikke kan være med i Sports Illustrated?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer