Perler:

Gå for perler denne sesongen

Ekspertene viser deg hvordan du styler antrekkene dine.

PERLER: Perler er tilbake for fullt. Her fra vårvisningen til Chanel. FOTO: NTB Scanpix
PERLER: Perler er tilbake for fullt. Her fra vårvisningen til Chanel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På førerkortet mitt fra 2011 er det avbildet ei jente som tydelig har pyntet seg for anledningen. I ørene dingler to gigantiske perler med hver sin perle ved siden av der igjen.

Jeg var rimelig fornøyd med dagens styling, men det tok ikke mer enn et halvår senere før førerkort-antrekket havnet i harry-båsen. «La oss nå bare håpe at det blir fint igjen i løpet av de neste årene», tenkte jeg. Og jammen ble det ikke det! Vel, kanskje ikke helt slik det var i 2011.

2018-antrekket hadde nok blitt stylet litt annerledes, spesielt når det er så mye fin inspirasjon å finne nå.

- Klassiske perler ikke lenger forbeholdt bestemor eller Coco Chanel. Denne sesongen dukker perler opp som dekor og knapper både på kjoler, blazere og sko - i tillegg til smykker, naturligvis, forteller Celine Aagaard bak envelope.no.

SLIK KAN DET GJØRES: Celine Aagaard viser deg hvordan du kan bruke perler denne sesongen på tre forskjellige måter. Foto: Skjermdump fra Instagram / @celineaagaard_
SLIK KAN DET GJØRES: Celine Aagaard viser deg hvordan du kan bruke perler denne sesongen på tre forskjellige måter. Foto: Skjermdump fra Instagram / @celineaagaard_ Vis mer

Kjente designere som Chanel og Prabal Gurung viste begge perler i sine kolleksjoner for våren 2018, men Aagaard nevner også flere norske designere som har laget smykkekunst av store perler:

- Her er det verdt å trekke frem både Cathrine Børter bak Pearl Octopussy og «This Is It»-aktuelle Alva Brosten.

LES OGSÅ: Nå kommer glitrende Birkenstocks!

Slik kan du bruke perler

Moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir, redaktør i Melk & Honning, er ikke overrasket over at perler har funnet sin plass tilbake i trendbildet.

- Visningene som ble holdt for både vår- og høstsesongen viser at det feminine står veldig i fokus etter en lang tid hvor streetwear har tatt mye plass.

Hun legger til at flere designere har valgt å sette kvinnen i fokus, og dermed inkludert elementer som blonder og perler for å fremheve det.

LES OGSÅ: Vogue: «Du må vite hvem Sigrid er»

Prabal Gurung SS18 Foto: Scanpix
Prabal Gurung SS18 Foto: Scanpix Vis mer

- Det er en trend som mange kvier seg for å bruke fordi det føles og oppleves som gammeldags. Jeg mener vi må komme oss litt over det at man føler seg som bestemor når man bruker et klassisk perlekjede, for det handler jo bare om hvordan du styler det!

Og her sitter redaktøren på flere gode tips. Blant dem er å bruke det klassiske perlekjedet sammen med en høyhalset genser. La kjedet ligge utenpå genseren for å gi antrekket det lille ekstra.

- Det er kult å skape litt kontraster. Bruk perlekjedet sammen med strikkegensere, collegegensere eller kombiner det med en blazer når du skal pynte deg litt ekstra.

EKSPERTEN: Redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir (t.v.). Foto: Skjermdump fra Instagram / @idaeinarsdottir
EKSPERTEN: Redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir (t.v.). Foto: Skjermdump fra Instagram / @idaeinarsdottir Vis mer

Moteeksperten sitter også på gode tips til deg som ikke er helt klar for å ta i bruk perlekjedet:

- Jane Kønig er blant designerne som har tatt perler inn i varmen ved å bruke de i øredobbene sine. Disse variantene er litt mer edgy, noe som gjør at du styrer unna den vestkantperle-trenden som var hot for noen år siden. I tillegg kan du bruke armbånd, ringer, brosjer og hårspenner.

Sistnevnte er blant det hotteste tilbehøret om dagen, og flere moteprofiler har tatt i bruk ulike hårspenner til sine antrekk.

- Det er et fint alternativ dersom man ikke er så komfortabel med perlekjeder.

LES OGSÅ: 33 fantastiske vårplagg på budsjett

Chanel SS18 Foto: Scanpix
Chanel SS18 Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer