Aw 2011

Disse to modellene er høstens heteste

Mokasiner og spiss tå er aller mest trendy nå, ifølge skokjeden Bianco.

TOPP TO: Skal du kun kjøpe ett par nye sko i høst, bør det være et par mokasiner (t.v) eller ankelstøvletter med spiss tå, anbefaler Gunn Inger Hansen, driftssjef i Bianco. Foto: Tone Ra Pedersen
TOPP TO: Skal du kun kjøpe ett par nye sko i høst, bør det være et par mokasiner (t.v) eller ankelstøvletter med spiss tå, anbefaler Gunn Inger Hansen, driftssjef i Bianco. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatertIfølge kjendisgjestene på Oslo Fashion Week er sko superviktig for antrekket.

Pent fottøy kan løfte det, mens stygge sko kan sabotere det, mener for eksempel Pia Haraldsen.

Da er det greit å vite at når tiden renner ut for lekre sandaler og søte ballerinaer, finnes det andre alternativer enn UGGs til å ta over føttene dine.

SE OGSÅ: Dette kommer du til å se mye av på sko og vesker

MOKASINER OG SPISS TÅ: Bianco har også mokasiner i semsket skinn og pensko med spiss tå er tilbake. Foto: Tone Ra Pedersen
MOKASINER OG SPISS TÅ: Bianco har også mokasiner i semsket skinn og pensko med spiss tå er tilbake. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
TRYGG: Ankelstøvletten med kraftig hæl som vi så over alt i fjor, er et trygt valg. I høst kommer den i flere farger. Foto: Tone Ra Pedersen
TRYGG: Ankelstøvletten med kraftig hæl som vi så over alt i fjor, er et trygt valg. I høst kommer den i flere farger. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer

Biancos høstnyheter

KK.no fikk en titt på nyhetene hos Bianco til høsten. Og det er to av dem som peker seg ut, ifølge Gunn Inger Hansen, driftssjef i Bianco.

- Ankelbootsen med spiss tå kommer til å bli en bestselger. Alle falt jo for ankelstøvletten i fjor, men nå tror jeg mange er klare for noe mer. Den spisse tuppen er tilbake for fullt og den har kilehæl som smalner. Superfin til de smale jeansene med høyt liv, sier hun til KK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


- Også er det mokasinen, så klart. Vi har hatt herresko med snøring en stund, men mokasinen har vi nesten kun sett på herre før. Den kan brukes til både jobb og til fest, til bukser og til kjoler, forteller hun.

Er du ikke en trendjager, kan kanskje ankelstøvletten som kom for fullt i fjor være et alternativ.

- Den er «safe», men i år kjører vi på med flere farger, sier Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Mer farger - også på sko

Ja, for skokjedens kampanje for sesongen har nemlig fått navnet «Never go unnoticed» – og det handler selvfølgelig om fottøy som skal gjøre at du blir lagt merke til.

Og som hos kleskjedene, blir det altså mer farger også hos Bianco til høsten.

- Det blir mer farger enn før, mye varme krydderfarger og brune naturtoner, sier Elisabeth Moe, innkjøp- og markedskoordinator hos Bianco.

- Men vi har selvfølgelig også tryggere farger som svart og grått, for den som foretrekker det.

BORDEUAX: Denne rødfargen kommer norske kvinner til å elske, trpr Hansen. - - Særlig jenter som har gått mye i brune sko, vil kunne gå over til røde støvletter uten problemer, tror hun. Foto: Aina Kristiansen
BORDEUAX: Denne rødfargen kommer norske kvinner til å elske, trpr Hansen. - - Særlig jenter som har gått mye i brune sko, vil kunne gå over til røde støvletter uten problemer, tror hun. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Den sikreste fargen

- Norske kvinner er veldig glad i svart, men nå ser vi at det nesten går like mye av brunt som svart, sier Hansen.

Hun tror derfor norske jenter er godt varmet opp og endelig klar for sprekere farger på fottøyet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


- Mange kommer til å elske bourdeauxfargen - den dype, varme rødtonen. Det er en farge som føles litt ny ut, men som samtidig er lett å bruke., sier Hansen.

- Særlig jenter som har gått mye i brune sko, vil kunne gå over til røde støvletter uten problemer. Rødtonen passer jo perfekt til samme type farger som brunt går pent til, så da har du jo en garderobe som allerede passer, påpeker hun.

To hovedstiler

Denne sesongen har Bianco gått for to hovedtrender:

Preppy: Denne stilen er preget av maskulint og herreinspirert fottøy. Vi ser ennå mye røffe boots, lave sko med snøring - og mokasinen er hetere enn noensinne. Det blir mye skinn, men ønsker du å ta den litt lenger, kan du gå for et par i blank lakk.

Clean: Er du mer en «less is more» type jente, har Bianco også stilrene, mer skandinavisk inspirerte, minimalistiske skomodeller. Dill og dall skal bort, men stramme detaljer som spenner og elastikk i skaftet består.

Trendy detaljer

Bianco deler høstens skomodeller inn i tre grupper: Ankelstøvletter, varme støvletter og festsko, og det er følgende detaljer og farger som gjelder for de ulike:

Ankelstøvletter: De skal helst ha kilehæl eller en kraftig hæl, noe som jo tross alt er det beste med tanke på norske værforhold om høsten og vinteren.

Varme støvletter: Varme føtter skal ikke lenger gå på bekostning av stilen, ifølge skokjeden. Denne sesongen vil du se nettere, mer feminine vinterboots med god og funksjonell såle. En viktig detalj er at fôret skal synes.

Fest: Julebordsesongen kommer vi heller ikke unna. Lekre hæler dekorert med fjær blir hot. Det blir også mye lakk. Er du klar for noe nytt, kan du gå for et av festskoene i lysere farger. Nude er en sikker vinner – en farge som forlenger beina og alltid ser stilig ut. Eller hva med et par klogger med gullpaljetter?

SPISS TÅ: Kilehælen med spiss tå på bildet over kommer også i svart og brunt. Foto: Tone Ra Pedersen
SPISS TÅ: Kilehælen med spiss tå på bildet over kommer også i svart og brunt. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
LAKK: Herresko med snøring kommer nå i lakk, litt Michael Jackson og svært stilig.
LAKK: Herresko med snøring kommer nå i lakk, litt Michael Jackson og svært stilig. Vis mer
Elisabeth Moe, innkjøp- og markedskoordinator hos Bianco.
Elisabeth Moe, innkjøp- og markedskoordinator hos Bianco. Vis mer
ARMY: Var du en av de mange som kjøpte armyboots i fjor, kan vi fortelle at den holder stand også i år.
ARMY: Var du en av de mange som kjøpte armyboots i fjor, kan vi fortelle at den holder stand også i år. Vis mer
KRAFTIG HÆL: Er du ikke venn med kilehælen helt ennå, er den kraftige hælen et annet komfortabelt og praktisk alternativ. Det blir også mye strikk og elastikk på høstens ankelstøvletter.
KRAFTIG HÆL: Er du ikke venn med kilehælen helt ennå, er den kraftige hælen et annet komfortabelt og praktisk alternativ. Det blir også mye strikk og elastikk på høstens ankelstøvletter. Vis mer
FÔRET SKAL SYNES: En viktig detalj på årets varme støvletter.
FÔRET SKAL SYNES: En viktig detalj på årets varme støvletter. Vis mer
FESTENS RÅESTE: Er du klar for noe helt nytt i høst, prøv et par klogger med gullpaljetter.
FESTENS RÅESTE: Er du klar for noe helt nytt i høst, prøv et par klogger med gullpaljetter. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer