Edie Campbell:

Ble fortalt at hun var «for feit» for fashion week

Toppmodellen Edie Campbell åpner opp om hendelsen.

EDIE CAMPBELL: Den britiske toppmodellen fikk ikke åpne moteuken i Milano fordi hun « var for feit». Foto: NTB Scanpix
EDIE CAMPBELL: Den britiske toppmodellen fikk ikke åpne moteuken i Milano fordi hun « var for feit». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Edie Campbell (29) har vært å se på coveret av store magasiner som franske Vogue og ELLE. Hun har også gjort kampanjer for luksusmerker som Lanvin, Burberry og Louis Vuitton. I 2013 ble hun kåret til «Model of the Year» under British Fashion Awards.

Det er ingen tvil om at hun har hatt stor suksess i sin karriere. Men det har ikke vært utelukkende oppturer for toppmodellen.

I 2017 publiserte Women's Wear Daily et brev Campbell hadde skrevet til moteindustrien. Her åpner hun opp om den dårlige behandlingen av modeller i industrien.

«Modeller blir ydmyket, assistenter blir sett ned på, det er maktspill og skriking. Dette har blitt en del av jobben. Selv om kanskje ikke alle av oss har bidratt til en slik kultur, så forsterkes den hver gang vi forblir stille. Vår passivitet gjør oss medskyldige.»

Ble fortalt at hun var «for feit» for fashion week

«For feit» for fashion week

I brevet forteller Campbell at hun har vært så heldig som har jobbet med fantastiske mennesker gjennom sin lange karriere. «De er morsomme, talentfulle og spennende mennesker. Jeg er veldig takknemlig og veldig glad.»

Det skulle derimot vise seg at hun i år ikke skulle få et like gledelig møte med noen av kollegene sine.

Under moteuken i Milano fikk hun nemlig ikke åpne en av visningene. Som oftest er det de mest populære eller mest kjente modellene som får gjøre dette. Men i år fikk Campbell beskjed fra en av designerne om at hun ikke fikk gjøre dette.

Ble fortalt at hun var «for feit» for fashion week

– Jeg ble illsint da jeg fikk høre fra merket at jeg var «for feit» til å åpne Milano Fashion Week, sier hun til The Guardian.

Hun skal ha fått vite det fra agenten sin som måtte ringe henne og fortelle at «det hadde vært litt vanskelig under prøvingen.»

I tillegg til å uttale seg til The Guardian, la Campbell ut bilder på sin Instagram story. Det norske motenettstedet Melk og Honning rakk å knipse et skjermbilde av Campbells «story». Se de under.

Modellen nevner ikke hvilket merke det omhandler, men det er fremdeles mange som har en vei å gå. Stine Therese Strand, utgavesjef i KK, er sjokkert over hendelsen.

– Det er helt hårreisende! Edie Campbell er en fantastisk vakker kvinne, og det er på høy tid at mote- og modellbransjen skjerper seg når det kommer til å ekskludere kvinner på grunn av størrelse.

Ble fortalt at hun var «for feit» for fashion week
Ble fortalt at hun var «for feit» for fashion week
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer