Ingeborg Heldal:

- Jeg er blitt teit

Men jeg er i hvert fall ikke en boomer på Tik Tok.

MAMMA: En mamma skal være litt teit. Det er en viktig del av jobben vår. Vi trenger ikke – og skal ikke – være den kuleste i våre barns liv, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
MAMMA: En mamma skal være litt teit. Det er en viktig del av jobben vår. Vi trenger ikke – og skal ikke – være den kuleste i våre barns liv, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å være mamma kan innebære mange utfordringer. For mitt vedkommende er det nå så smått begynt å gå opp for meg at jeg er teit. Og jeg kan si med en eneste gang at det rammet blindt. For var det EN ting jeg var ett hundre prosent sikker på, så var det at jeg aldri noensinne kom til å bli en teit mamma.

Jeg, som er så kul! Greit at jeg fikk barn litt sent i livet (ble gravid først som 35-åring), men herlighet, alder er jo bare et tall. Og jeg kom jo garantert til å bli verdens kuleste mamma! Ikke sånn streng, kjip som gjorde ungen min flau. Men en som spilte på lag, på ungenes premisser, som skjønte sjargongen og greia. Som var oppdatert på de sosiale flatene og skjønte musikken og popkulturen og ikke snakket om at ting var «bedre før».

Det begynte med at jeg så at sønnen min sendte meg noen skrå blikk. Og var det en liten himling med øynene jeg så der? Nei, jeg må ha sett feil. Jeg, som bare er gøyal og leken og som slår til med både vitser og morsomme ordspill rett som det er.

Det var da jeg hadde prøvd meg på et ordspill tre ganger uten å klare å utløse latter, at det traff meg: Jeg er blitt teit! Jeg er blitt kjempeteit! En mamma som drar dølle vitser det ikke er noen grunn til å le av, hvis du er under femti. En mamma som synger i bilen, mens poden har kompis med i baksetet og vrir seg i skam, mens jeg synes det er gøy og bare synger høyere (til musikk som hadde sin storhetstid for tretti år siden. «Ooooh-ooooh, livin’ on a prayer»). En mamma som sender tekstmeldinger der jeg maser og ofte starter setninger med: «Avtalen var at …» Og etter å ha tenkt litt på det tror jeg faktisk det er noe helt uunngåelig? At det skjer umerkelig med oss alle. Kanskje særlig med oss som trodde vi var så kule at det aldri kom til å skje.

For en mamma skal være litt teit. Det er en viktig del av jobben vår. Vi trenger ikke – og skal ikke – være den kuleste i våre barns liv. Den varmeste, snilleste, mest støttende, og av og til strengeste, helt klart. Men vi må jo være teite av og til for å få den jobben gjort.

Men som min elskede arveprins kjærlig sa til meg forleden: «Du gjør masse teit, mamma, men du er i det minste ikke en boomer på Tik Tok.» Hipp som jeg er, har jeg fått med meg at boomer er omtrent det dølleste du kan være i et barns eller en ungdoms øyne. En boomer er egentlig en som kommer fra baby boom-generasjonen, de som ble født fra midten av 40-tallet til midten av 60-tallet, derav navnet, men blir brukt mer løselig om voksne med gammeldagse, utdaterte meninger. Og kommer du med en mening av sistnevnte slag på sosiale medier, er det vanlig å bli møtt med svaret: «Ok, boomer» fra unge brukere.

Og jeg er altså IKKE en slik. Det er håp i hengende snøre (herlighet, det er garantert nedre aldersgrense for bruken av det uttrykket). I hvert fall er jeg det ikke ennå. Og i hvert fall ikke på Tik Tok. Så jeg bestemte meg raskt for at han skal få ha Tik Tok i fred. Det kommer ingen kleine dansevideoer fra meg der. Og så skal jeg la resten synke inn og faktisk kose meg med at jeg er blitt en teit mamma, jeg også. Tenk at jeg skulle havne der. Hei, jeg heter Ingeborg, og jeg er blitt teit!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer