Ingeborg Heldal:

Et vandrende vikepliktskilt!

De dukker opp med jevne mellomrom. Sakene om en ny «it-frisyre», som alle plutselig vil ha.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

På KK.no kunne vi for litt siden lese at saksene gikk varme i de tusen frisørsalonger, da alle plutselig ville kvitte seg med lange lokker til fordel for en trendy bob. Jenny Skavlan må ta mye av skylda, tror jeg, da hun smilende og duggfrisk som en rose dukket opp på egen Instagram-konto med ny sveis: en lekker, ganske kort bob som kunne fått en hvilken som helst fransk fashionista til å gråte av misunnelse.

Og etter at jeg ble oppmerksom på Skavlans stilskifte, var det som om Instagramen min plutselig flommet over av vellykkete makeovers på hårfronten. Skinnende blanke bober var plutselig det eneste jeg så. Og alle kledde det så utrolig godt.

Er det kanskje nå jeg endelig er klar for å utfordre mitt eget ragg? Jeg kjente at tanken tok større og større plass. Er det i koronaåret 2020 jeg finner min indre franske fashionista og står fram med en elegant bob – og kanskje til og med går til innkjøp av noen basisplagg som kan matche mitt nye jeg?

Riktignok er jeg fra naturens side velsignet (eller forbannet) med hår som minner mer om manen til en hest enn silkemyke lokker à la Skavlan, men det finnes jo både rettetang og produkter som skal kunne temme selv det mest gjenstridige friss. Og det har selvfølgelig skjedd mye på hårproduktfronten siden (stu-stu-stu) Studioline på 80-tallet. Men jeg kan likevel ikke unngå å tenke litt på sist gang jeg fikk disse tankene. Da var nok knapt Jenny Skavlan født, og Instagram ikke engang påtenkt. Men jeg hadde jo både Topp, Bravo og Det Nye, må vite. Og der hadde jeg sett både Molly Ringwald og Debbie Harry med superkul bob, en frisyre som så ut som den var skapt for den stilen (og det livet) jeg ønsket meg.

Så full av dirrende forventning lot jeg frisøren kutte av meg de lange lokkene. Det var bare det at det ikke var Debbie Harry som kikket tilbake på meg fra speilet da jeg var ferdig. Ikke på noen måte. Jeg var nærmere Aud Schønemann. For mitt tjukke, stive hår ble alt annet enn en skinnende, velformet bob. Sveisen minnet mest av alt om fasongen på en egyptisk pyramide (søsteren min og jeg kaller det fremdeles for pyramidesveis). Jeg var rett og slett blitt et vandrende vikepliktsskilt!

Jeg gråt hele veien hjem fra frisøren. Og vil jeg egentlig utsette meg for det traumet en gang til? Er det egentlig noen grunn til å gjenta tabbene fra fortiden? Vikepliktskilt er da vitterlig verken blitt mer trendy eller kledelig siden 1987! Og hvis jeg først åpner døra for gjentakende tabber, hva blir det neste? Kort, skamklipt lugg? Comeback for rottehalen? Og da mote- og skjønnhetsansvarlig på redaksjonsmøtet i dag kunne fortelle at Rihanna hadde klippet håret og fått hockeysveis … Vel, da er det bare å dra kraftig i nødbremsen for mitt vedkommende. Dette er verken jeg eller håret mitt i stand til å håndtere en gang til!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer