Jordbærterter med lemoncurd og marengs
4 porsjoner
Tid: 1 time
Steketid: 20 min
Ingredienser
Tertebunn
150 g hvetemel
85 g smør
35 g melis
1 eggeplomme
4 paiformer (10 cm i diameter eller 1 stor på 24 cm i diameter)
Marengs
2 eggehviter
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 crème brûlée-brenner
Til servering
300 g jordbær (litt flere hvis
det er til 1 stor pai)
4 ss lemoncurd
1. Tertebunn: Bland mel, smør og melis i en food-processor til det får en ensartet konsistens. Tilsett eggeplommene, og kjør kort til deigen akkurat har samlet seg. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Skru ovnen på 180°. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord, og fordel den i smurte terteformer. Legg en bit bakepapir over bunnene, og stek dem i 6 minutter.
3. Fjern bakepapiret, og stek bunnene i ytterligere 12–14 minutter, til de er gylne. Avkjøl helt på en rist.
4. Marengs: Pisk hvitene stive i en skål. Tilsett sukker og vaniljesukker, og pisk i 5–10 minutter, til sukkeret er helt oppløst og marengsen stiv og blank. Fyll marengsen i en sprøytepose.
5. Servering: Skyll og rens jordbærene, og skjær dem i kvarte. Fordel lemoncurd på tertebunnene, legg jordbær oppå, og sprøyt marengs over. Brenn dem lett med en crème Brûlée-brenner, og server straks.