Oppskrift:

Syltede grønnsaker

Disse kan du bruke som fyll i salater eller til burger eller som grunnbase i en hjemmelaget remulade.

FOTO: Line Falck Christensen
FOTO: Line Falck Christensen Vis mer
Publisert

Til 1 glass
Tid: 40 minutter
Trekketid: 2 uker

Ingredienser

  • 5 dl lys eddik
  • 115 g sukker
  • 1 ss hele svarte pepperkorn
  • 4 nelliker
  • 500–600 g gulrøtter, rødbeter og blomkål
  • 1–2 friske chili

Slik gjør du

1. Hell eddik, sukker, pepperkorn og nelliker i en liten kasserolle. Kok opp blandingen, og la sukkeret smelte. La blandingen avkjøles.

2. Skrell gulrøtter og rødbeter, og skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Del blomkålen i små buketter.

3. Legg grønnsakene i et sylteglass, og stikk 1–2 hele chilier ned i glasset langs kanten. Glasset skal være tett pakket. Hell deretter eddikblandingen over, så den når 1–2 cm opp over grønnsakene. Lukk glasset med tettsittende lokk, og sett det i kjøleskap. Smaken er god etter to uker.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer