Oppskrift:

Sprø reinsdyrkjeks med sjokolade

Disse søte kjeksene passer perfekt til adventstiden.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Til 40 stk.
Tid: 30 min
Steketid: 15 min

Ingredienser
90 g mykt smør
100 g sukker
1 egg
175 g hvetemel
1/2 ts vaniljepulver
75 g mørk sjokolade
40 røde sjokoladeknapper

Slik gjør du

1. Pisk smør, sukker og egg sammen med en elektrisk pisker i en skål. Tilsett mel og vaniljepulver, og elt blandingen til en ensartet deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskap i ca. 30 minutter.
2. Skru ovnen på 180°. Kjevle deigen ut på et meldrysset bord til den blir ca. 5 mm tykk. Stikk ut sirkler på 5 cm i diameter med en rund form eller et glass, og legg dem på en bakeplate med bakepapir.
3. Stek kakene i ovnen i 12–15 minutter til de er gylne. La dem avkjøles på en rist.
4. Pynt: Smelt sjokoladen, og hell den i en liten sprøytepose. Fest en sjokoladeknapp på kakene med litt av den smeltede sjokoladen. Dekorer kakene med sjokoladeøyne og gevir. La sjokoladen stivne helt før servering.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer