Oppskrift:

Slik lager du kandiserte klementiner

Disse er fine både som snacks og pynt!

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Til 25 stk.
Tid: 20 min
Trekketid: 1 time
Steketid: 3 timer

Ingredienser

  • 5 dl vann
  • 300 g sukker
  • 5 klementiner (helst økologiske, usprøytede)
  • ev. 150 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

1. Kok vann og sukker i en kasserolle under omrøring til sukkeret er oppløst. Skyll klementinene, og skjær dem i tynne skiver på ca. ½ cm. Legg dem i sukkerlaken i kasserollen, og la dem trekke i minst 1 time.

2. Skru ovnen på 50 grader. Ta klementin­skivene opp fra laken, og legg dem på en bakeplate med bakepapir. La dem tørke i ovnen i ca. 3 timer.

3. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp noen av klementinskivene i sjokoladen, og la dem avkjøles på en bit bakepapir. Du kan også pynte klementinskivene som har fått sjokoladetrekk med spiselig gullglitter før sjokoladen størkner, så blir de ekstra festkledde. Klementinskivene kan både spises som snacks og henges opp som pynt.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer