Har du en kopp og en mikrobølgeovn? Da er du langt på vei til en skikkelig god og liten kake du kan kose deg med i helgen.
Vi har nemlig laget flere videoer hvor vi viser deg hvordan du kan lage alt fra ostekake til litt av en bursdagskake i en kopp! Det skal heller ikke veldig mange ingredienser til, så dette lager du i en fei!

Denne franske klassikeren er en smaksbombe som smelter på tungen!
Verdens enkleste ostekake
Dette trenger du:
Bunn
3 stk digestive kjeks (eller andre halvsøte kjeks)
1 ss smør (smeltet) smør (til å smøre koppen)
Kake
4 ss kremost
2 ss lettrømme
2.5 ss sukker
1 stk egg (liten størrelse)
0.5 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
- Smør innsiden av en kopp med litt meierismør.
- Ha kjeksene i en ziplock-pose, og knus dem forsiktig med en kjevle.
- Ha i smeltet smør, rør sammen og trykk massen godt ned i bunnen av koppen. Sett til side.
- I en annen bolle visper du et egg lett sammen. Ha kremost, rømme, sukker og smør i det piskete egget, og rør sammen til du har en jevn masse.
- Hell ostemassen over i koppen.
- Sett i mikrobølgeovnen og stek på full styrke (1200 W) i cirka ett minutt.
- Servér med ferske bær, eller bare nyt som den er!

5 fantastiske kaker som smelter i munnen!
Bursdagskake på 1-2-3
Dette trenger du:
4 ss hvetemel
0.5 ts bakepulver
1 klype(r) salt
1.5 ss sukker
1 ss kakaopulver
0.5 ss vaniljesukker
1 stk egg
1 ss smør (smeltet)
2 ss melk Sjokoladesmørkrem (kakao, melis og romtemperert smør - oppskrift finner du her) som du har på toppen, med valgfri smågodt/godis/kjeks til pynt

Marmorert brownie med peanøttsmørkrem - nam!
Slik gjør du:
- Ha mel, bakepulver, vaniljesukker, sukker og salt i en liten bolle. Rør sammen
- Rør inn kakao
- I en annen liten bolle, pisk egg, melk og smør
- Ha det våte i det tørre, og rør godt sammen
- Ha i en stor kopp - ha i mikrobølgeovn på høy varme i 70-90 sekunder
- La kaken avkjøle seg litt, topp med sjokoladesmørkrem og det du måtte finne av godteri og søte saker
Eplefest
Dette trenger du:
3 ss hvetemel
1 ss sukker
0,25 ts bakepulver
2,5 ts eplemos (finmost)
1 ss melk
0,5 stk. eple
Sukker, kanel og gjerne litt vaniljeiskrem som topping
Slik gjør du:
- Skjær et par båter av eplet til å legge på toppen av kaken, og kutt resten av det halve eplet i små terninger. Sett til side
- Ha mel, sukker og bakepulver i en kopp og bland lett sammen
- Rør inn eplemosen. Er det en grov type med biter, kan det lønne seg å mose den litt ekstra først, eventuelt tilsette en ts vann eller eplejuice for å få væskebalansen riktig
- Rør inn melken
- Rør inn epleterningene, og legg skivene på toppen av kaken
- Strø over litt sukker og kanel
- Stekes i mikrobølgeovnen på full styrke (1200 w) i cirka ett minutt. Sjekk om den er ferdig, og kjør eventuelt intervaller på ti sekunder til den er ferdig stekt
- Kaken er ferdig når du kan stikke inn en tannpirker uten at røren sitter igjen på den
