Kokosmuffins med blåbær
Tid: 20 minutter
Steketid: 20 minutter
Antall: 6 stk.
Ingredienser
- 1 usprøytet sitron
- 1 vaniljestang
- 100 g kokosmel
- 40 g hvetemel
- 1 knivspiss salt
- 50 g smør
- 1 egg
- 50 g sukker
- 50 g frosne blåbær
- 6 muffinsformer av papir
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 150 °. Finriv skallet av sitronen. Flekk vaniljestangen, og skrap ut frøene. Bland sitronskall, vaniljefrø, kokosmel, mel og salt i en bolle.
- Smelt smøret i en kasserolle, og rør det inn i kokosblandingen med en slikkepott.
- Pisk egg og sukker sammen i en bolle med en elektrisk pisker til det er lyst og luftig. Vend deretter kokosblandingen i med en slikkepott.
- Vend de frosne bærene i deigen. Fordel deigen i muffinsformene, og stek kakene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gylne og fine på toppen. Sett gjerne papirmuffinsformene i en fast muffinsform av metall eller silikon.
