Gresskarkake med sitronglasur
4 porsjoner
Tid: 25 min
Steketid: 40 min
Ingredienser
200 g mykt smør
200 g brunt sukker
5 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
250 g hokkaidogresskar
100 g korinter
rundform, 25 cm i diameter
smør til formen
Pynt
150 g melis
1 ½ ts sitronsaft
ev. spiselige blomster
1. Skru ovnen på 180°. Pisk smør og brunt sukker lett og luftig i en skål med en elektrisk pisker. Tilsett eggene, 1 om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
2. Rør hvetemel, bakepulver, ingefær og kanel sammen i en annen skål, og sikt det i eggeblandingen. Rør deigen sammen til den er helt glatt. Skrell gresskaret, og riv det grovt på et rivjern. Vend det revne gresskaret i deigen sammen med korinter.
3. Hell deigen i en smurt rundform, og stek den i ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk at den er ferdig ved å stikke et grillspyd, eller en skarp kniv, i kaken. Sitter det ikke igjen deig på det, er den ferdig. Avkjøl kaken på en rist, og vend den ut av formen.
4. Pynt: Rør melis og sitronsaft sammen i en skål, og pynt kaken med glasuren. Dryss eventuelt fine, spiselige blomster over – og server.