Dessert:

Rund og god

Prøv denne oppskriften på en saftig gresskarkake i rundform.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Gresskarkake med sitronglasur

4 porsjoner
Tid: 25 min
Steketid: 40 min

Ingredienser
200 g mykt smør
200 g brunt sukker
5 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
250 g hokkaidogresskar
100 g korinter
rundform, 25 cm i diameter
smør til formen

Pynt
150 g melis
1 ½ ts sitronsaft
ev. spiselige blomster

1. Skru ovnen på 180°. Pisk smør og brunt sukker lett og luftig i en skål med en elek­trisk pisker. Tilsett eggene, 1 om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
2. Rør hvetemel, bakepulver, ingefær og kanel sammen i en annen skål, og sikt det i eggeblandingen. Rør deigen sammen til den er helt glatt. Skrell gresskaret, og riv det grovt på et rivjern. Vend det revne gresskaret i deigen sammen med korinter.
3. Hell deigen i en smurt rund­form, og stek den i ­ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk at den er ferdig ved å stikke et grillspyd, eller en skarp kniv, i kaken. Sitter det ikke igjen deig på det, er den ferdig. Avkjøl kaken på en rist, og vend den ut av formen.
4. Pynt: Rør melis og sitronsaft sammen i en skål, og pynt kaken med glasuren. Dryss eventuelt fine, spiselige blomster over – og server.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer