Rødspette

Rødspette med nypoteter og persillesaus

Dagens fiskerett smaker herlig og tar null tid å lage!

VINNER: Dette er en sikker vinner på middagsbordet! Vår erfaring er at selv fiskeskeptiske barn elsker dette. Foto: All Over Press
VINNER: Dette er en sikker vinner på middagsbordet! Vår erfaring er at selv fiskeskeptiske barn elsker dette. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 kg nypoteter
  • 4 store rødspettefileter
  • litt rugmel
  • salt og nykvernet pepper
  • 100 g smør
  • 2–3 ss vindruekjerneolje

Persillesaus

  • 50 g smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4–5 dl lettmelk
  • 1 stor bunt persille

TIPS: Får du ikke tak I rødspette, kan du fint bruke annen hvit fiskefilet. Foto: All Over Press
TIPS: Får du ikke tak I rødspette, kan du fint bruke annen hvit fiskefilet. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.

2. Smelt smøret i en liten kjele, og tilsett melet under omrøring. Rør godt til mel og smør samler seg. Tilsett melk, litt om gangen, så du får en jevn og glatt saus. Skyll og hakk persillen og rør den i sausen. La sausen koke et par minutter med persillen i.

3. Vend fiskefiletene i litt rugmel blandet med salt og pepper, og stek dem i smør og olje til de er lett stekt på begge sider. De skal kun steke ca. 2 minutter på hver side (avhengig av størrelsen). Server med poteter og varm persillesaus til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer