Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 1 kg nypoteter
- 4 store rødspettefileter
- litt rugmel
- salt og nykvernet pepper
- 100 g smør
- 2–3 ss vindruekjerneolje
Persillesaus
- 50 g smør
- 2 ss hvetemel
- 4–5 dl lettmelk
- 1 stor bunt persille

Slik gjør du:
1. Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
2. Smelt smøret i en liten kjele, og tilsett melet under omrøring. Rør godt til mel og smør samler seg. Tilsett melk, litt om gangen, så du får en jevn og glatt saus. Skyll og hakk persillen og rør den i sausen. La sausen koke et par minutter med persillen i.
3. Vend fiskefiletene i litt rugmel blandet med salt og pepper, og stek dem i smør og olje til de er lett stekt på begge sider. De skal kun steke ca. 2 minutter på hver side (avhengig av størrelsen). Server med poteter og varm persillesaus til.
God middag!