Mørk sjokolademousse med merian og bær
4 personer
Ingredienser
120 g mørk sjokolade 70 %
60 ml kremfløte
3–4 stilker frisk merian + litt til servering
2 eggeplommer
2 eggehviter
40 g bakesukker (fås i helsekostbutikker)
200 g bringebær, solbær, bjørnebær, rips eller andre sommerbær
2 ss sukker
1. Smelt sjokoladen over vannbad. Varm fløten opp til like under kokepunktet. Plukk merianbladene av stilkene, ha dem i fløten, og la dem trekke med i 5 minutter.
2. Sikt fløten i den smeltende sjokoladen, og rør godt sammen. Avkjøl massen litt, og pisk inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive, og tilsett bakesukkeret litt om gangen.
3. Pisk raskt 1/3 av de stivpiskede eggehvitene i sjokoladeblandingen til massen er ensartet. Fold resten av eggehvitene i sjokoladeblandingen. Ikke rør for mye. Fordel moussen i porsjonsformer, og sett dem i fryser fram til servering.
4. Skyll og tørk bær, og bland dem med sukker rett før servering. Anrett moussen i dype tallerkener eller skåler med bær og et par merianblader.