Oppskrift:

Luftig sommerdrøm

Her får du oppskrift på en luftig sjokolademousse med merian.

OPPSKRIFT: I denne moussen brukes det bakesukker, fordi det er ekstra finkornet og derfor lettere blir oppløst og tilfører mer luft ved pisking. FOTO: Marieke Verdenius
OPPSKRIFT: I denne moussen brukes det bakesukker, fordi det er ekstra finkornet og derfor lettere blir oppløst og tilfører mer luft ved pisking. FOTO: Marieke Verdenius Vis mer
Publisert

Mørk sjokolade­mousse med ­merian og bær

4 personer

Ingredienser
120 g mørk sjokolade 70 %
60 ml kremfløte
3–4 stilker frisk merian + litt til servering
2 eggeplommer
2 eggehviter
40 g bakesukker (fås i helsekostbutikker)
200 g bringebær, solbær, bjørnebær, rips eller andre sommerbær
2 ss sukker

1. Smelt sjokoladen over vannbad. Varm fløten opp til like under kokepunktet. Plukk merianbladene av stilkene, ha dem i fløten, og la dem trekke med i 5 minutter.
2. Sikt fløten i den smelt­ende sjokoladen, og rør godt sammen. Avkjøl massen litt, og pisk inn eggeplommene. Pisk egge­hvitene stive, og tilsett bake­sukkeret litt om gangen.
3. Pisk raskt 1/3 av de stiv­piskede eggehvitene i sjokoladeblandingen til massen er ensartet. Fold resten av eggehvitene i sjokoladeblandingen. Ikke rør for mye. Fordel moussen i porsjonsformer, og sett dem i fryser fram til servering.
4. Skyll og tørk bær, og bland dem med sukker rett før servering. Anrett moussen i dype tallerkener eller skåler med bær og et par merianblader.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer