Julekrydret smuldrepai med eple og marsipan
6 porsjoner/ Tid: 20 min/ Steketid: 45 min
Ingredienser:
- 800 g epler
- 3 ss sukker
- 1 ss kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts allehånde
- 1/5 ts revet ingefær
- 150 g havregryn
- 150 g hvetemel
- 75 sukker
- 1 ts vaniljepulver
- litt salt
- 175 g kaldt smør
- 150 g marsipan
- 150 g mandler
- 1 paiform, cirka 20 cm i diameter
- Smør til formen
LES OGSÅ: Oppdater julekakene med et hint av nye smaker!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Skrell eplene, fjerne kjernen, og del eplene i terninger. Bland dem med 3 ss sukker, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær i en bolle.
- Smør paiformen, og fordel epleblandingen i formen.
- Rør havregryn, mel, sukker og vaniljepulver sammen, og smuldre inn smøret.
- Riv marsipan grovt på et rivjern, og hakk mandlene grovt. Rør det inn i smuldredeigen, og fordel jevnt over eplene i paiformen.
- Stek i ovnen i cirka 45 minutter, til den er sprø og gyllen.
LES OGSÅ: Til denne desserten trenger du kun to ingredienser!