Kake:

Gateau Marcel i flere lag

Med mørk sjokolade som smelter på tunge - nam!

GATEAU MARCEL: Dette er en smaksbombe av en fransk fristelse. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth
GATEAU MARCEL: Dette er en smaksbombe av en fransk fristelse. FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth Vis mer
Publisert

Gateau Marcel i flere lag

6–8 porsjoner

Ingredienser:

 • 400 g mørk sjokolade
 • 400 g smør
 • 400 g sukker
 • 8 eggeplommer
 • 10 eggehviter
 • springform, cirka 18 cm i diameter
 • litt smør og sukker til formen
 • 30 g mørk sjokolade til pynt

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 175 °. Hakk sjokoladen grovt, og smør sjokolade, smør og 300 g sukker over vannbad. Ta det av varmen. Pisk eggeplommer i, så sjokoladeblandingen tykner. Pisk eggehviter og 100 g sukker til en seig og blank marengsmasse i en annen bolle. Vend forsiktig marengsen i sjokoladeblandingen. Del deretter deigen i to boller, og sett den ene bollen i kjøleskapet.
 2. Dekk bunnen av springformen med bakepapir, og sett resten av formen fast, så den holder bakepapiret på plass. Smør formens innvendige sider med smør, og dryss med litt sukker.
 3. Fordel halvparten av kakedeigen i den ene bollen (en fjerdedel av den samlede mengden) i springformen, og bak den i ovnen i cirka 25 minutter. La kaken avkjøles litt, før den fjernes fra springformen. La bakepapiret sitte på til kakebunnen er helt avkjølt.
 4. Gjør igjen formen klar med nytt bakepapir, smør og et dryss sukker, og hell den andre halvdelen kakedeig fra bollen (¼ av den samlede mengden) i. Bak bunnen i ovnen i cirka 25 minutter, og la den avkjøle i formen. Fordel halvparten av kakedeigen fra kjøleskapet over bunnen i formen. Legg den andre kakebunnen over, og topp med den resterende kakedeigen. Sett kaken kjølig over natten. Pynt med revet mørk sjokolade.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer