Oppskrift:

Fransk klassiker

Prøv denne franske desserten med pærer.

FOTO: Martin Tanggaard
FOTO: Martin Tanggaard Vis mer
Publisert

Pære Belle Helene

4 personer
Tid: 10 min
Steketid: 10 min

Ingredienser
4 små pærer
3 dl vann
½ vaniljestang
50 g hasselnøtter
2 dl vaniljeis til servering

Sjokoladesaus
100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte

Slik gjør du

1. Skrell pærene, og fjern kjernehuset. Kok opp vannet sammen med sukker, ­vaniljefrø og vaniljebelg til sukkeret er smeltet.
2. La pærene småkoke i laken i ca. 8 minutter med et lokk av bakepapir over, så pærene hele tiden er dekket av laken.
3. Ta kasserollen av varmen, og la pærene ligge i laken inntil de skal serveres.
4. Sjokoladesaus: Smelt sjokolade over vannbad. Rør fløten i.
5. Hasselnøtter: Fordel hasselnøtter på en bakeplate kledd med bakepapir, og stek dem i ovnen i 10 minutter ved 200°. Gni av de brune hinnene på nøttene i et rent kjøkkenhåndkle. Hakk nøttene grovt.
6. Servering: Anrett pærer med is, drypp sjokoladesaus over, og dryss med ­hassel­nøtter og eventuelt spiselige blomster.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer