Oppskrift:

For en stjerne!

Stjernebrødet er både pent og smaker kjempegodt med den julete kanelremoncen. Og så er det lettere enn det ser ut!

OPPSKRIFT: Deilig bakst til jul! FOTO: Columbus Leth
OPPSKRIFT: Deilig bakst til jul! FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Julestjerne med eple og kanelremonce

Tid: 45 minutter
Hevetid: I alt 1 time og 45 minutter
Baketid: 20 minutter
Antall personer: 8

Ingredienser
60 g smør
2 dl helmelk
25 g gjær
1 egg
2 ss sukker
korn fra ½ vaniljestang
½ ts salt
425–450 g hvetemel
egg til pensling

Kanelremonce
75 g marsipan
75 g sukker
125 g mykt smør
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/4 ts malt nellik
1 eple
melis til pynt

1. Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av varmen, og tilsett melk. Hell blandingen i en bolle, og avkjøl til den er lunken. Rør i smuldret gjær. Tilsett egg, sukker, vaniljekorn og salt. Tilsett mel litt om gangen, og elten deigen glatt og smidig. La deigen heve tildekket på et lunt sted i 1 time.
2. Kanelremonce: Riv marsipan på et rivjern, og rør den sammen med sukker, smør og krydder. Skyll eplet, og skjær det i bitte små terninger.
3. Form deigen til 4 like store, runde boller. Rull hver bolle ut med en kjevle på et meldrysset bord, så du får 4 flate deigsirkler med en diameter på ca. 23 cm. Legg 1 deigsirkel på en bakeplate med bakepapir. Smør 1/3 av remoncen ut på deigsirkelen i et jevnt lag, og dryss over 1/3 av epleterningene. Legg en ny deigsirkel oppå, smør med remonce, og dryss med epleterninger. Gjenta en gang til, og avslutt med en deigsirkel på toppen. Skjær til deigen, så kaken blir helt rund. Bruk en tallerken eller bunnen av en springform som mal.
4. Plasser et glass med en diameter på 7 cm med bunnen opp midt på kaken. Skjær 4 snitt fra glasset og ut til kanten (2 vannrette og 2 loddrette), så deigen deles i 4 like store felt. Skjær hvert felt i 4 snitter, så det nå blir totalt 16 snitt hele veien rundt.
5. Løft 2 snitter om gangen, og vri dem 1 1/2 gang vekk fra hverandre (i motsatt retning). Press endene på de 2 snittene sammen, slik at deigen hefter seg godt sammen i spissen. Fortsett på samme måte med resten av snittene, så stjernen får i alt 8 takker.
6. La stjernen etterheve tildekket på platen i 45 min. Varm ovnen opp til 190 °. Pensle stjernen med sammenpisket egg, og stek den i ovnen i ca. 20 minutter til den er gjennomstekt. Avkjøl på rist, og sikt melis over.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer