Oppskrift:

Enkel og supergod bringebærpai!

Her får du oppskriften på den perfekte mørdeig som gir et vellykket resultat hver gang.

FOTO: Lea Kaae
FOTO: Lea Kaae Vis mer
Publisert

Bringebærpai med sprø mørdeig

8 personer
Tid: 30 min
Hviletid mørdeig: 30 min
Steketid: 12 min

Ingredienser
Mørdeig

125 g smør
250 g hvetemel
100 g melis
1 klype salt
1 egg
1 paiform med løs bunn, ca. 24 cm i diameter
bønner (brukes som vekt under forsteking)

Fyll
100 g mørk sjokolade
125 g bringebær
125 g bjørnebær

Slik gjør du:

  1. Skjær smøret i terninger, og la det stå i 10 minutter, så det blir mykt. Bland mel, melis og salt i en skål. Tilsett smør­- terninger, og smuldre det hele sammen til det får en konsistens som brødkrummer.
  2. Pisk egget sammen i en kopp, og tilsett det, litt om gangen, i melet (det er ikke sikkert at hele egget skal brukes) mens du elter med hendene til deigen akkurat henger sammen. Form deigen til en flat kule, pakk den inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. Sett ovnen på 200°. Kjevle deigen forsiktig ut på et mel­-drysset bord til den blir 2 ½ millimeter tykk. Kle paiformen med mørdeigen, og trykk den forsiktig på plass mot formens kanter. Rull et kjevle over formens kant, så over­skytende deig trimmes av og mørdeigen får en pen kant. Prikk bunnen av mørdeigen med en gaffel. Legg bakepapir over ­mørdeigsbunnen, og fyll bønner oppå bakepapiret.
  4. Stek mørdeigsbunnen i 8 minutter i ovnen. Fjern deretter bakepapiret og bønnene, og stek bunnen iˍytterligere 3–5 minutter, til den er lett gyllen og sprø. Laˍden avkjøles før du tar den ut av formen.
  5. Fyll: Smelt sjokoladen over vannbad, og pensle den på mørdeigen. Skyll bærene, og fordel dem oppå.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer