Banankake med ingefær og pasjonsfruktglasur
Tid: 25 minutter / Baketid: 45 minutter / Antall skiver: 10
Ingredienser:
- 200 g romtemperert smør + litt til formen
- 120 g sukker
- 120 g melis
- 3 egg
- 3 modne bananer
- 230 g hvetemel + litt til formen
- 1 ts bakepulver
- 2 ts malt ingefær
- ¼ ts salt
- 1 dl kefir
- en kugelhopf-form, 22 cm i diameter
Pasjonsfruktglasur:
- 3 pasjonsfrukter
- 150 g melis
- 1–2 ss sitronsaft
Til servering:
- eventuelt spiselig gullstøv
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200°. Smør formen grundig med smør, og dryss den deretter med litt hvetemel. Bank det som er til overs ut av formen.
- Pisk smør, sukker og melis sammen med en elpisker. Pisk 1 egg i om gangen. Mos bananer med en gaffel, og rør det i deigen med en skje.
- Bland hvetemel, bakepulver, ingefær og salt, og rør blandingen i deigen lagvis med kjernemelken til deigen er jevn og uten klumper.
- Fordel deigen i formen, og stek kaken i ovnen i ca. 45 minutter, eller til den er gjennomstekt. Baketiden avhenger av hvilken form du har brukt. Avkjøl kaken på en rist.
- Pasjonsfruktglasur: Halver pasjonsfruktene, og skrap innmaten ut. Press pasjonsfruktinnmaten gjennom en sil, så det kun er den gule saften igjen. Rør melis, pasjonsfruktsaft og sitronsaft sammen til en glatt glasur.
- Servering: Pynt den avkjølte kaken med glasur og eventuelt gullstøv.
