Tid beregnet på denne retten: 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 800 g torskefilet
- 2 ss olivenolje
- 1 sitron
- salt og nykvernet pepper
Grønnsaks-crumble
- 1 blomkålhode
- 2 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen
- olje til steking
- 2 bokser flådde, hakkede tomater
- 200 g spisskål
- 3-4 kvister bredbladet persille
- 250 g grovt hvetebrød, gjerne dagsgammelt
- 50 g parmesan
- ½ dl olivenolje
- 2 ss sesamfrø
- 25 g pinjekjerner
- 25 g solsikkekjerner
- 50 g gresskarkjerner

Slik gjør du:
1. Grønnsaks-crumble: Skjær blomkålhodet i mindre buketter. Skrell og hakk løk og hvitløk, stek det sammen med spisskummen i litt olje i en stekepanne i 2 minutter. Tilsett blomkålsbukettene og stek videre til blomkålen får litt farge.
2. Tilsett tomatene fra boksene, bland godt. Finsnitt spisskålen, bland den sammen med blomkålsblandingen i stekepannen. Tilsett hakket persille. Hell innholdet i pannen i en smurt ildfast form.
3. Hakk brødet i store smuler, bland med revet parmesan, olje, sesamfrø og alle kjernene. Fordel brødblandingen over grønnsakene, og bak dem i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
4. Legg torsken i en liten langpanne kledt med bakepapir, og drypp over olje. Skjær sitronen i tynne skiver, legg dem oppå fisken. Krydre med salt og pepper. Bak fisken i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, og server straks sammen med grønnsaks-crumble.
God middag!