Mandag: Ramen med kjøttdeig, nudler og grønnsaker
4 personerTid: 30 min
Ingredienser250 g nudler2 små røde chilier1 stilk sitrongress1 l grønnsakbuljong
Grønnsakfyll4 vårløk1 purre250 g shiitakesopp4 gulrøtter1 ss sesamolje til steking
Stekt kjøtt3 fedd hvitløk1 ss sesamolje til steking500 g kjøttdeig½ dl hoisinsaus½ dl soyasaus1 ss chilisaus1 ss risvineddik
Til servering1 håndfull frisk mynte
1. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll chiliene, og kutt dem grovt. Fjern det ytterste laget fra sitrongresset, trykk stilken litt flat med bladet av en kjøkkenkniv, og kutt den grovt. La chili og sitrongress småkoke i en gryte med buljong i ca. 10 minutter.2. Grønnsakfyll: Rens vårløk og purre, og skjær dem i biter på skrå. Rens soppene, og skjær dem i skiver. Skrell gulrøttene, og skjær dem i tynne staver. Stek soppene i sesamolje i en panne i et par minutter til de er lett gylne.3. Stekt kjøttdeig: rens og hakk hvitløk fint, og stek det i litt sesamolje i en gryte. Tilsett kjøttdeigen, og la det bli brunet. Hell i soyasaus, hoisinsaus, chilisaus og risvineddik, og stek til nesten all vesken er fordampet.4. Servering: Anrett nudler, sopp, gulrøtter, vårløk og purre i dype tallerkener sammen med stekt kjøttdeig. Ta ut chili og sitrongress, og hell den varme buljongen over grønnsakene. Dryss over mynte, og server.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger