Oppskrifter:

5 gode gløgger du kanskje ikke har prøvd før

Her har du oppskrift på fem gløgger du kan kose deg med på de kalde vinterkveldene.

FOTO: Line Falck Christensen
FOTO: Line Falck Christensen Vis mer
Publisert

1. Eggnog med bourbon, lønnesirup og bacon

6 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
6 skiver bacon
3 ts lønnesirup til pensling
4 eggeplommer
1 dl lønnesirup
3,6 dl helmelk
2,4 dl kremfløte
2,2 dl bourbon (amerikansk whiskey)
4 eggehviter

1. Skru ovnen på 200°. Legg baconskivene på en bakeplate med bakepapir, og pensle dem med lønnesirup. Stek dem i ovnen i 8–10 minutter, til de er sprø. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøles helt. 2. Pisk eggeplommer med ½ dl lønnesirup i en skål med elektrisk pisker til blandingen er lysegul og luftig. Rør forsiktig melk, fløte og bourbon i blandingen, og sett den til side.
3. Pisk eggehvitene stive i en annen skål med en elektrisk pisker, og pisk i den resterende lønnesirupen. Vend forsiktig de piskede eggehvitene i eggplommeblandingen, så du bevarer så mye luft som mulig.
4. Servering: Hell eggedrikken i 6 store krus, og anrett 1 skive bacon på kanten til hvert krus.

2. Varm sider med vinterkrydder

6 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
1 ½ l ekte eplesider
6 nelliker
2 stjerneanis
2 kanelstenger
3 ss brunt sukker
litt revet muskatnøtt
1 vaniljestang

1. Hell eplesideren i en stor kasserolle, og tilsett nelliker, stjerneanis, kanelstenger og brunt sukker. Riv litt muskatnøtt i kasserollen.
2. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene med en skarp kniv, og rør vaniljefrø og -stang i eplesideren. Varm det hele langsomt opp under omrøring til sukkeret er oppløst og sideren ryker, men ikke koker.
3. Servering: Sikt eventuelt eplesideren for kryddere, og server den i glass.

3. Vin chaud med konjakk og kanel

6 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
1 flaske fruktig rødvin
10 cm usprøytet appelsinskall (økologisk)
4 små kanelstenger
4 ss sukker
2 kardemommekapsler
5 nelliker
0,8 dl konjakk

1. Hell rødvinen i en gryte, og tilsett de øvrige ingrediensene, bortsett fra konjakken. Varm langsomt opp ved lav varme under omrøring til det så vidt syder. Det må ikke koke, for da vil alkoholen fordampe og ødelegge smaken. Blandingen er ferdig når sukkeret er oppløst.
2. Servering: Sikt eventuelt vekk krydderne. Fordel konjakken i 6 glass, og hell rødvinsblandingen over.

4. Spicy lumumba med rom og chili

6 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
1 l helmelk
1 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade, 70 %
50 g sukker chilipulver
1 ¼ dl mørk rom

1. Hell melken og fløten i en kasserolle, og varm opp til det så vidt syder.
2. Hakk sjokoladen fint, og ha den i kasserollen sammen med sukker, og rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett chili etter smak, og rør rundt. Ta sjokoladedrikken av varmen, og rør irom like før servering.

5. Tranebærtoddy med appelsin

6 personer
Tid: 15 min

Ingredienser
1 ½ l tranebærjuice
1 usprøytet appelsin (økologisk)
6 nelliker
2 kanelstenger
2 ts sukker

1. Hell tranebærjuice i en kasserolle. Skyll appelsinen, og skjær skallet av i strimler – unngå den hvite hinnen.
2. Press appelsinen. Hell appelsinsaft og -skall i en kasserolle sammen med nelliker, kanelstenger og sukker. Varm langsomt tranebærblandingen opp til den nesten koker.
3. Server tranebærtoddyen i glass.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer