Legoland nyhet: The Haunted house

Mammanett besøkte Legolands nylansering. Ble vi skremt?

IKKE HELT SOM ANDRE SPØKELSESHUS: Laget for å gi barna en spennende opplevelse. Foto: Legoland
IKKE HELT SOM ANDRE SPØKELSESHUS: Laget for å gi barna en spennende opplevelse. Foto: Legoland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Legoland utvider stadig fornøyelsesparken med nye aktiviteter, og i 2014 åpnet de sitt eget spøkelseshus «Ghost – the haunted house». Huset troner som en skummel kjempe foran den gamle delen av Legolands "Legoredo" og voktes av en kjempeedderkopp.

Mammanett var invitert til Legoland for å ta nylanseringen i nærmere øyesyn. Vi var nysjerrige om innslaget i den ellers så idylliske familieparken ville bli for hard kost for barn.

Skyt spøkelser med «laser»

Turen gjennom spøkelseshuset byr på 149 mer eller mindre skremmende legofigurer. For de fleste barn og voksne: mindre. Vi fant raskt ut at dette er en langt "snillere" form for spøkelseshus enn de som virkelig går inn for å skremme deg med blod, gørr og lik.

Legospøkelsene er akkurat søte nok til at selv en fireåring kan ta turen. Man kan «skyte» på spøkelsene med laser – som vår seksåring noe slukøret fant ut at var helt ordinære lommelykter. Men likefullt moro for de minste å se effekten når lysstrålen treffer, uten at vi røper absolutt alt på forhånd her.

Huset inneholder ni scener med forskjellige interaktive elementer, og det er mange skumle lyder og effekter som de aller minste kan bli litt skremt av i spøkelseshuset. 

OPPLEV VEKTLØSHET: Et par sekunder Foto: Legoland
OPPLEV VEKTLØSHET: Et par sekunder Foto: Legoland Vis mer

LES OGSÅ: Dyreparken: Konge over alle familieparker

En speillabyrint

Spøkelseshuset inneholder også en 50 kvadratmeter speillabyrint man kan gå gjennom hvis man vil. Her kan både store og små bli en smule forvirret, og utgangen er kanskje ikke helt der du tror?

Effekten blir dessverre litt ødelagt når man går gjennom labyrinten i kø - valgmulighetene blir langt færre, og det er i grunn bare å følge stimen.

Åtte meter fall

Underveis får vi mange advarsler om at det bor en gal og farlig professor i kjelleren som eksprimenterer med et sveveeksperiment.  I to store tårn blir man løftet opp åtte meter i luften, før man slippes ned igjen 3-4 ganger. 

Forventningen har bygd seg opp, men vektløsheten oppleves bare i høyst et par sekunder. Akkurat passe for barn i de fleste aldre. Alt for lite til ungdom og voksne som ønsker et kick. Men dette er barnas Legoland, og barnas spøkelseshus. Akkurat passe skummelt.

REGN MED KØ: 45 minutter på helg ved oppholdsvær Foto: Øystein Leonhardsen
REGN MED KØ: 45 minutter på helg ved oppholdsvær Foto: Øystein Leonhardsen Vis mer

Slik unngår du køen

Køene generelt i Legoland er lange på solrike ferie- og helgedager om sommeren.
På en solrik helgedag i juni, var køen foran spøkelseshuset svært lang – hele 45 minutter måtte vi stå i kø. Men besøker du huset rett etter åpningstid, eller 1 time før stengetid er køen minimal. 

Køene er naturligvis også mye kortere på vanlige hverdager og gråværsdager, fortalte ansatte oss.

Vår vurdering:

Anbefalt aldersgruppe: Barn 110-130 centimeter skal ledsages av voksne.

Merk deg at man ikke trenger å bli med på sveveeksperimentet hvis man ikke vil. Følg de oransje fotsporene ut i kjelleren, slik det blir forklart.

Morsomst for: 
- Første del av spøkelseshuset: Barn 4-7 år
- Sveveeksperimentet i kjelleren: Barn 6-12 år

Pluss: Et tvers igjennom barnevennlig spøkelseshus, tilpasset for et stort aldersspenn. Herlig og gjennomført design! 
Minus: Får opplevelsen av å "gå og stå i kø" ikke bare de 45 minuttene før man kommer inn, men også gjennom huset. Kø ødlegger noe av opplevelsen i trappen opp (man ser ikke rustningen som "faller" over deg, men bare ryggen på mannen foran i køen). Effekten i speillabyrinten blir ødelagt av å gå i kø. Litt for få lommelykter, slik at barna også må stå noe i kø for å få lyse på spøkelser.

Terningkast: Fire! 

LES OGSÅ: Abra Havn: Verdens største sjørøverlandsby

Legolands reklamefilm om spøkelseshuset:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer