Fjelltur

fjelltur
fjelltur Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er stor stas å nå toppen på et fjell, både for barn og voksne. Ofte er det varder på slike topper, og da kan man bidra med sin egen sten på varden. Når man er på en fjelltopp og kan se til alle sider, sier man at det er panoramautsikt. Noen mennesker "samler" på fjelltopper. De har f.eks. laget seg mål å gå på alle fjelltopper i Norge i en viss høyde.

Det finnes flotte bøker om Norske fjell, om dyr og planter som lever på fjellet, og om det å dra på turer i fjellet. Sjekk utvalget på ditt lokale bibliotek.

UTSTYR:

  • Tur tøy og sko
  • Mat og drikke
  • Evt. kart (morsomt å vise barna på kartet hvor de er)
  • Evt. bæremeis til barn 10 mnd - 2 1/2 år
  • Evt. kikkert, kamera, sitteunderlag, solbeskyttelse, ekstra tøy osv. alt ettersom hvor lang turen er, været osv.
  • Evt. skiutstyr hvis det er på vinteren. Pulk til barn som ikke har lært å gå på ski.

KOM IGANG:
Først kan dere f.eks. bestemme hvor dere vil gå på fjelltur og så kan dere finne ut hva dere vil ha med av utstyr. Det blåser oftere på fjellet enn i skogen, og dere får mere sol på dere pga. lite skygge fra trær etc. Sikkert lurt å starte med en enkel fjelltur hvis det er uvante fjellvandrere som skal være med. Ofte blir man ekstra sulten når man er ute på tur, så ta med godt med mat og drikke.

Den norske Turistforeningen har merket en god del stier og løyper på fjellet med røde T´er.

Hvor langt kan barn gå?
Det er opp til barnet! Legg inn pauser og morsomme aktiviteter. Ikke prøv å tving barnet til å gå lengre enn det er motivert for. Ha et mål for turen. En varde, en topp, en runde, en aktivitet? Ta barna med på planlegging og husk at ditt engasjement smitter. Ros barnet i massevis!

Fjelltur

Fjelltur


 

Skrevet av: Ulrikke Isabelle Ytteborg, Aktivlek.no 
Foto: Ulrikke Isabelle Ytterborg

                                              

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer