Utrolig historie:

Cecile (62) bar frem sønnens barn

Da Matthew og Elliot sa de ønsket å få barn, stilte mamma Cecile opp.

FØDTE SØNNENS BARN: Cecile (62) bar frem barnet til sønnen Matthew (t.v.) og svigersønnen Elliot (t.h.). FOTO: Privat
FØDTE SØNNENS BARN: Cecile (62) bar frem barnet til sønnen Matthew (t.v.) og svigersønnen Elliot (t.h.). FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Matthew og Elliots reise til å bli foreldre er ganske så utrolig.

Paret fra Nebraska, USA, hadde ikke snakket om å få barn før Elliots søster fødte sønnen sin for noen år siden. Matthew og Elliot forelsket seg helt i nevøen sin og begynte å tenke på å skaffe barn selv.

I et intervju med Good Morning Britain forteller paret at de begynte å utforske hvilke muligheter de hadde. I Skype-intervjuet forteller Matthew at det å adoptere eller være en fosterfamilie som et homofilt par fra Nebraska, var en reise de ikke var helt klare for å begi seg ut på.

Heldigvis hadde Elliots søster Lea mulighet til å donere egg, og gjorde det gjerne for broren og svogeren sin. Det hele ble en suksess, men de manglet fremdeles noen til å bære frem barnet.

Under en familiemiddag sa moren til Matthew at hun kunne gjøre det. De så på det som et utrolig snilt tilbud, men at det kanskje ikke var så realistisk.

– Vi lo av det, men så sa legen at det faktisk var en mulighet. Mamma besto hver eneste medisinske test og plutselig ble det en realitet, sier Matthew til Good Morning Britain.

– Det er veldig, veldig få 61-åringer (som var alderen til Cecile på det tidspunktet, jour.anm) som er i stand til å gjøre dette. Hun har kroppen til en 40-åring og er i faktisk i bedre form enn mange 20-åringer. Jeg er veldig konservativ når det gjelder slike ting, men Cecile viste seg å være det beste valget. Hun er genetisk velsignet, forteller familiens lege Carolyn Maud Doherty til People.

MOR OG SØSTER STILTE OPP: Søsteren til Elliot donerte bort egg og moren til Matthew bar frem barnet. FOTO: Privat
MOR OG SØSTER STILTE OPP: Søsteren til Elliot donerte bort egg og moren til Matthew bar frem barnet. FOTO: Privat Vis mer

– Mamma var bare ovnen

Uma Louise Dougherty-Eledge ble først 25. mars 2019. «Livet er en drøm», skriver paret på Instagramkontoen sin.

Veien deres til å bli foreldre er blitt delt av medier over hele verden, og Elliot har også startet en YouTube-kanal.

Han har blant annet lagt ut en film med søsteren, som donerte egg, med spørsmål som folk har sendt inn.

Flere av spørsmålene paret har fått, har vært rettet mot Matthews mor Cecile. I et intervju med Huffington Post, forteller Matthew at flere har nevnt ordet incest når de har blitt fortalt historien. Mange spør også om de er redde for barnets helse. Til det har Matthew et enkelt svar:

– Mamma var bare ovnen.

Til tross for at Cecile hadde gått gjennom overgangsalderen, var alle de medisinske prøvene perfekte.

– Jeg ville aldri satt dette barnet i fare, men hver eneste doktor jeg besøkte sa jeg kunne gjøre det.

30 år etter at hennes yngste ble født, ble 61-åringen gravid. Morgenkvalmen var hakket mer intens denne gangen, men ifølge Cecile var det aldri noen store problemer under graviditeten.

Ni måneder senere ble lille Uma født. Flere trodde, Cecile inkludert, at barnebarnet ville bli født via keisersnitt. Men alle legene til 61-åringen sa det var ingen grunn til at hun ikke skulle gjøre dette naturlig. Fødselen gikk utmerket og i mars 2019 ble paret fra Nebraske foreldre og Cecile ble bestemor.

Helt på tampen av Good Morning Britain-intervjuet får Matthew og Elliot spørsmål om de ønsker seg flere barn.

– På et tidspunkt ville jeg ha en million barn, men nå tenker jeg at vi er ferdig, sier Matthew og ler sammen med partneren sin og mamma Cecile.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer