Forelsket

Er du forelsket i en kollega?

Da bør du være oppmerksom på dette før dere tar forholdet et steg videre.

KOLLEGA: Det er ikke alltid like lurt å bli sammen med en kollega, da det kan oppstå en rekke problemer dersom det skulle bli slutt.  Foto: Sergey Peterman - Fotolia
KOLLEGA: Det er ikke alltid like lurt å bli sammen med en kollega, da det kan oppstå en rekke problemer dersom det skulle bli slutt. Foto: Sergey Peterman - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du og en kollega et ekstra godt øye til hverandre, og vurderer nå å ta forholdet et steg videre? Da er dere ikke alene.

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller til KK.no at det forteller til KK.no at det er svært vanlig å falle for en kollega.

- Det er lett å falle for en kollega, da vi tilbringer cirka åtte timer på arbeidsplassen hver dag. Det er jo her vi møter og blir kjent med nye mennesker, og dermed blir det fryktelig lett å bruke arbeidsplassen som et sted å finne den rette.

Det er altså ganske vanlig å finne kjærligheten på arbeidsplassen, men er det egentlig særlig lurt?

LES OGSÅ: Når den du elsker, ikke elsker deg

Kan skape trøbbel blant de andre kollegaene

Schmidt forteller at dersom du skulle bli sammen med en på arbeidsplassen, vil det være lurt å komme ut og være åpen med kollegene deres om at dere har blitt et par.

VÆR ÅPEN: Dersom du har blitt sammen med en kollega anbefaler eksperten dere å være åpen om forholdet.  Foto: contrastwerkstatt - Fotolia
VÆR ÅPEN: Dersom du har blitt sammen med en kollega anbefaler eksperten dere å være åpen om forholdet. Foto: contrastwerkstatt - Fotolia Vis mer

- Det er forståelig at man har lyst til å holde forholdet skjult så lenge man er usikker på hvor det går, men hvis dere blir et par, anbefaler jeg dere å komme ut og være åpne om det, slik at det ikke blir like mye gjetninger og spørsmål - som oftest er det dette som lager mest kommunikasjonstrøbbel.
Videre forteller hun at det også er viktig å være klar over at forholdet deres vil kunne få et par negative konsekvenser, og det spesielt blant kollegene deres.

- Når to personer i en arbeidskollegagruppe plutselig blir et par, påvirker dette hele gruppen. Derfor er det viktig å tenke litt over hvordan kollegaene deres vil reagere – kommer forholdet deres til å gjøre at de føler seg avvist eller truet, og vil de klare å ta dere på alvor dersom dere for eksempel står i en avgjørelsessituasjon - kanskje de tenker at dere rotter dere sammen?  

- I tillegg vil det være svært lurt i forhold til hele miljøet på arbeidsplassen å prøve å skille mellom jobb og privatliv. Også er det jo slik at hvis man er kjærester på jobb, hjemme og overalt så har man ikke noe fri fra hverandre – derfor er det nok litt lurt å skille de to arenaene så godt det lar seg gjøre, sier hun.

BRUDD: Det verste som kan skje når man dater en kollega er at det blir slutt. Da vil det være fryktelig vanskelig å skulle se han på jobb hver dag.  Foto: nyul - Fotolia
BRUDD: Det verste som kan skje når man dater en kollega er at det blir slutt. Da vil det være fryktelig vanskelig å skulle se han på jobb hver dag. Foto: nyul - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Samboere for første gang?

Et brudd vil skape en ubehagelig situasjon

Det kan altså forekomme et par vanskelige situasjoner når man dater en kollega, men ifølge Schmidt oppstår det aller største problemet når det først blir slutt mellom dere.

- Hvis den ene eller andre blir såret som følge av bruddet, er det å stå i kjærlighetssorg med en du må møte hver dag helt grusomt. Dette er en person du lengter etter, og da er det fryktelig lett å begynne å mistolke signalene han sender ut - kanskje han vil ha meg likevel for han smilte jo til meg i lunsjen.

- Det er smertefullt å ende opp i en bruddsituasjon på jobb, mer komplisert enn brudd ellers. Derfor er det veldig viktig å tenker over hva man ønsker med forholdet, hvor klar man er for et ordentlig forhold og hvor klar han virker, før man begynner å date en på jobben – for som sagt; de største konsekvensene med et slikt forhold oppstår når et brudd skjer, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer