Sex

Det beste sjekketrikset

Forskere har avslørt når du er aller mest tiltrekkende.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om du snakker om noe helt hverdagslig, oppfører du deg litt annerledes når du vil ha sex med den du snakker med.

 • Kapre ham med kvinnelist

 • De små signalene dine får andre til å oppfatte deg som penere når du har lyst på sex enn når du ikke er interessert.

  Spill på sex

  I et eksperiment ved McMaster University i Canada filmet forskere noen skuespillere som ble intervjuet om et nøytralt tema. Hver skuespiller ble intervjuet to ganger.

  I den ene filmen skulle hun være nøytralt innstilt til intervjueren. I den andre skulle hun late som om hun var interessert i sex med intervjueren.

 • Slik forfører du ham

 • Interessen skulle ikke komme fram i det som ble sagt eller vises fram tydelig. Skuespilleren skulle bare prøve å føle seg interessert. Filmene ble så vist til forsøkspersoner som skulle krysse av på et skjema for hvor pene de syntes skuespilleren var.

 • Slik vet du at han er hypp

 • Interesse vekker interesse

  Resultatet er slående: når skuespillerne later som om de er interessert i sex, blir de vurdert som penere enn når de er nøytralt innstilt. Effekten fungerte for både kvinner og menn.

 • Den ultimate flørteguiden

 • Eksperimentet tyder altså på at det er et godt sjekketriks å vise at du er interessert. Grunnen til at dette fungerer så godt ligger antakelig langt tilbake i menneskets utvikling som art. Fra naturens side er vi gode til å oppfatte hvor mulighetene ligger, og hvor det er bortkastet å prøve seg.

 • Dette gir garantert napp

 • Dette øker sjansene dine

  En som stadig satser på mulige partnere som ikke er interessert, får ikke så lett forplantet seg. De som er gode til å vurdere sjansene sine får lettere mulighet til å spre genene sine videre. På samme måte har du en fordel i konkurransen hvis andre kan se på deg at du er interessert. Det lønner seg å bli oppfattet som attraktiv når du er klar for å forplante deg.

 • Sex i det fri

 • Når du viser at du er mottakelig, oppfordrer du mannen til å fortsette å nærme seg. Å vise seg uinteressert eller å være alt for kostbar kan være risikabelt. Sjansen er stor for at mannen legger innsatsen sin hos en som viser tydeligere at han kan lykkes.

  Big business

  Både skjønnhetsindustrien og de som er flinke til å gjøre seg attraktive har selvfølgelig visst dette lenge. Det er ikke tilfeldig at kvinner bruker rød leppestift når de vil være pene. Leppestiften etterligner kroppens naturlige tendens til at leppene blir større og rødere når du er seksuelt opphisset. De røde leppene er et signal om at du er klar for tilnærmelser.

  Når du viser fram hud, pupper og hofter viser du at du er frisk og i stand til å føde og amme. På denne måten driver mennesker reklame for genene sine, akkurat som dyr gjør når de for eksempel har løpetid.

 • Smarte sextips for hverdager

 • Hvis du vil bruke forskningsresultatene til din egen fordel kan du prøve dette:

  1. Jobb med innstillingen din
  Sjansene dine er større hvis du tør å føle deg forelsket (eller bare åpen for et eventyr) enn hvis du later som ingenting. Hva du føler viser seg i små signaler som den andre oppfatter. Føler du deg overlegen, uinteressert eller alt for usikker, er sjansen stor for at det er akkurat sånn du blir oppfattet.

 • Slik blir du selvsikker

 • 2. Stol på kroppsspråket ditt
  Kroppsspråket ditt er en del av naturen. Det har vært utviklet og finslipt gjennom flere hundre tusen år. Du trenger ikke å styre eller ta kontroll over kroppsspråket. Det du føler kommer bedre fram hvis du bare overlater jobben til kroppen.

 • 6 uker til bedre sex

 • 3. Husk forskjellen på villig og billig
  Seksuell interesse gjør deg mer attraktiv, men bare til et visst punkt. Den potensielle partneren din sjekker ikke bare om du er interessert, men også om du er en passende partner. Hvis du virker alt for åpen for sex, kan dette virke mot hensikten. Partneren din vil jo helst at det er akkurat hans gener du er interessert i, ikke hvilke som helst fra hvem som helst.

  Kilde: Evolutionary Psychology

  Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Astri Waller) Foto: Astrid Waller
  Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Astri Waller) Foto: Astrid Waller Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer