Pris

3 ting som ødelegger kjærligheten

Feller du bør unngå.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hverdag og bagateller kan sakte men sikkert ødelegge selv det sterkeste forholdet. Heldigvis finnes det enkle strategier du kan ta i bruk for å sikre at dere husker på hvorfor dere elsker hverandre. Unngår du disse vanlige forholdsfellene, er mye gjort.

Du tar forholdet for gitt

Husker du den første tiden, da du alltid passet på at sminken var perfekt og at du alltid var oppmerksom og interessert i hva kjæresten din hadde å si? Å alltid passe på å vise fram en polert superutgave av seg selv blir slitsomt i lengden. Men hvis du begynner å tenke at det ikke er så farlig hvordan kjæresten din ser på deg, er det et dårlig tegn.

Slik unngår du fella: Prøv å gjennomlev de fine følelsene du hadde i starten av forholdet, og husk hvorfor du forelsket deg i denne personen i utgangspunktet. Vis at du setter pris på partneren din ved å interessere deg for hva han tenker, føler og sier. Vær raus med komplimenter, både på ytre og indre kvaliteter. Her er setningene alle vil høre i senga.

 • Ta testen: Hva slags type mann er han?

 • Ta testen: Er du en romantiker
 • Ta testen: Er han noe å samle på?
 • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?
 • Ta testen: Hvilken sex-type er du?

 • Du tror du kan forandre ham

  Når du velger en kjæreste, velger du en ferdig person, ikke et renoveringsobjekt. Det er svært vanskelig å gå inn i et forhold med hensikt å forandre vedkommede. Det betyr ikke at du skal godta oppførsel som er krenkende eller ubehagelig. Men konstant småbitching og kritisering får ofte partneren til å føle seg både uelsket og utilstrekkelig. Og da er det lett å komme i en negativ spiral hvor han gir lite tilbake til deg, og du igjen svarer med med kritikk. Slik kan kjærligheten langsomt kveles.

  Slik unngår du fella: Øv deg på å være raus. Gi positiv tilbakemelding på det du liker ved kjæresten din. Pass på utsagn som av typen «må du alltid gjøre sånn?» La bagatellene ligge. Forskning viser at vi bruker så mye tid på å furte. Og er det verdt det? Velg heller dine slag med omhu, og si klart fra når du virkelig føler for å reagere på noe han gjør eller sier.

  Du godtar at dere glir fra hverandre

  Etter hver konflikt kan avstanden mellom dere øke. Dersom den ene av dere stadig går og holder noe inne, kan dette også føre til at det blir et større og større gap mellom dere. Når nærheten forsvinner, tar den gjerne med seg både kommunikasjonen, humoren, vennskapet og sexen.
 • Les også: Dette redder sexlivet

 • Slik unngår du fella: Ikke godta at uenighet forsurer stemingen. Ikke legg dere til å sove før dere har blitt venner igjen. Og ikke la nærheten og kjærligheten forsvinne i ren hverdag. Merker du at forholdet begynner å bli rutinepreget, gjør noe dere aldri har gjort før. Reis gjerne bort eller skap nye opplevelser sammen hjemme.
 • Les også: 13 enkle grep som gjør at han ikke glemmer at han elsker deg.

  Se også fire andre farlige forholdsfeller du bør styre unna.

  3 ting som ødelegger kjærligheten
  3 ting som ødelegger kjærligheten
  3 ting som ødelegger kjærligheten
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer