Historier

- Jeg angrer ikke på noe

Etter at det ble slutt med «Klovn»-samboeren, tror ikke Iben Hjejle lenger på livslang kjærlighet.

DYKTIG DANSKE: «SEEEE på meg!» «SE hvor flink jeg er!»... I denne ukens KK-portrett av Iben Hjejle, innrømmer skuespilleren glatt at behovet for suksess i perioder har vært altoverskyggende.   Foto: Petra Kleis / All Over Press Norway
DYKTIG DANSKE: «SEEEE på meg!» «SE hvor flink jeg er!»... I denne ukens KK-portrett av Iben Hjejle, innrømmer skuespilleren glatt at behovet for suksess i perioder har vært altoverskyggende. Foto: Petra Kleis / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste tirsdag er det sendestart for sesong 2 av «Dicte» på TV2, den danske krimserien med Iben Hjejle i hovedrollen som journalisten Dicte Svendsen. Tidligere har vi blant annet sett henne i storfilmer som «High Fidelity» og «Mifunes siste sang».

Men hva betyr egentlig suksess for den danske skuespilleren?

– Åh. Suksess må aldri noensinne bli målet. Men det har det absolutt vært for meg i perioder. «SEEEE på meg!» «SE hvor flink jeg er!» «SE hvor bra det er!» Det synes jeg at jeg er blitt bedre til.

- Er de morsomme, de menneskene jeg skal være sammen med? Er jeg spent og tent på det? Da blir det som regel også en suksess.

SKUMMELT: Nok en vanlig dag på kontoret for etterforskeren Dicte, alias Iben Hjejle.
SKUMMELT: Nok en vanlig dag på kontoret for etterforskeren Dicte, alias Iben Hjejle. Vis mer

Det er skjedd noe med Iben. I høst spiller hun teater. Det er resultatet av at hun i fjor sa høyt og tydelig til de riktige folkene at hun ville spille mer teater.

Det tok henne sånn cirka førti år å innse, at om man vil ha noe noe, må man si det høyt.

Også er det en ting til: Etter åtte år sammen med komiker Casper Christensen, fra sukesses tv-serien «Klovn», brøt Iben opp og er nå Danmarks hotteste nysingle.

LES OGSÅ: Våg å elske noen igjen

PARET FRA KLOVN: Iben Hjejle og Casper Christensen var samboere på ordentlig - og i den danske humorserien Klovn. Foto: All Over Press
PARET FRA KLOVN: Iben Hjejle og Casper Christensen var samboere på ordentlig - og i den danske humorserien Klovn. Foto: All Over Press Vis mer

Gi alt, ikke spar på noe!

Oppbruddet beskriver Iben slik:

– Jeg gikk ut av et parforhold som hadde vart i åtte år, og som hadde vært helt fantastisk.

- Plutselig følte jeg meg som en mer elastisk person. Ja, rett og slett … romsligere. Jeg setter sånn pris på det. Man blir rausere med seg selv. Jeg ble min egen frue.

Det alle lurer på, er selvsagt om det er noe nytt på kjærlighetsfronten. Og det vil Iben selvsagt ikke si noe som helst om. Bare dette:

–  Jeg er fremdeles sterk i troen på at når den er der, så er den der, og da skal man virkelig ikke spare på noe.

- Så drit i om det går i dass, eller hva som skjer. Den der: «Du kan få én kokosbolle. » NEI, DET KAN JEG IKKE!

Sier hun og propper 7–8 imaginære kokosboller i munnen, samtidig.

– Men hvis du ser tilbake på kjærlighetslivet ditt?

– Jeg angrer ikke på noe.

For de mennene hun har kjent, har alle «bidratt med noe vesentlig». Livslang kjærlighet? Det er noe som finnes i gamle familiealbum.

LES OGSÅ: - Rollen gikk inn på meg

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Jakter på balansen

Hver morgen øver Iben seg nå på å kjenne etter hvordan hun egentlig har det, og hva hun har lyst til.

Den store utfordringen er å holde seg i balanse:

– Å forsøke å balansere dette ekstreme firefeltsmotorveikaoset som foregår i hodet mitt. Og prøve å finne noen steder der jeg kan være i ro. Derfor omgir jeg meg med folk som alltid ser etter om jeg har slått på nødblinken.

– Du trenger mennesker som kan berolige deg?

– Ja, for sånn er jeg, ha ha. Jeg har alltid trodd at når jeg fikk dette store huset, hvor det var plass til alle, så kunne jeg føle meg hjemme, og så skulle jeg aldri flytte på meg igjen.

- I virkeligheten er jeg fullstendig likeglad med hvor jeg er. «Hjemme» er for meg mine aller nærmeste. De vet selv hvem de er. De menneskene er mitt hjem, sier den danske skuespilleren.

Portrettet med Iben Hjejle kan leses i sin helhet i KK39, som er i salg fra fredag 26. september!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer