Blomster

Slik holder rosene dine lenger

Hvor ofte skifter du vannet blomstene står i?

FÅ ROSENE DINE TIL Å HOLDE UT LENGER: Det finnes flere triks som kan hjelpe deg med å få rosene til å holde ut lenger, og de funker selv for seg som ikke har grønne fingre. Foto: NTB Scanpix
FÅ ROSENE DINE TIL Å HOLDE UT LENGER: Det finnes flere triks som kan hjelpe deg med å få rosene til å holde ut lenger, og de funker selv for seg som ikke har grønne fingre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om enkelte synes at Valentine's Day er en skrekkelig klisjéfylt dag, er det andre som ønsker å gjøre litt mer ut av det.

Det er ingen tvil om at floristens salg av røde roser øker på denne dagen. Men akkurat som Valentine's Day, pleier rosene å være en kortvarig lykke. Heldigvis finnes det noen triks du kan benytte deg av for å få dem - og romantikken - til å vare litt lenger, skriver DailyMail.

LES OGSÅ: Du blir lykkeligere av å kysse

Gi rosene en shot med vodka

Hvis du er som undertegnede, og ikke har «grønne fingre» i det hele tatt, er det ofte en utfordring å holde liv i blomstene du har hjemme.

Enkelte ganger kan det faktisk føles som at de gir opp med én gang de kommer i hus.

Men det finnes råd, selv for deg som omtrent kunne tatt livet av plastblomstene dine. Du kan starte med å gi blomstene dine en shot med vodka - det må vel alle kunne klare!

Fiona Burke er event-manager for den kjente blomsterforretningen «Hayford and Rhodes» i England, og hun har gode råd for hvordan du kan øke levetiden til blomstene dine.

LES OGSÅ: Sett kaffegruten i kjøleskapet

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slik holder rosene dine lenger:

 • Før du setter blomstene dine i vann, bør du sørge for å fjerne alle blader fra stilken, slik at disse ikke blir liggende i vannet. Det gør at mer vann går direkte inn i stilken.
 • Kutt alltid stilken diagonalt. Det gir en større overflate, som kan absorbere mer vann.
 • Bakterier som bygger seg opp i vannet til blomstene kan føre til at de visner. Ideelt sett bør du derfor skifte det ut hver dag.
 • Legg en femkroning i vannet - det holder vannet rent lenger. Kobberet i mynten fungerer som en naturlig soppdreper, og tar knekken på mugg og gjær.
 • Tilfør litt salt i vannet. Salt oppfordrer cellene i planten til å «drikke» mer vann, og inneholder i tillegg kalium.
 • Ha litt brus i blomstervannet. Sukkeret i drikken gir næring til rosene og hever surhetsgraden i vannet. Dette gjør at pH-verdien i vannet blir nærmere til blomsten, og det blir lettere for den å absorbere vannet.
 • En annen måte å bli kvitt bakterier i vannet er å tilføre litt vodka eller blekemiddel. Du bør imidlertid sørge for at det bare er noen få dråper, ellers vil planten dø.
 • Det er også viktig at blomstene står på et kjølig sted, og ikke i direkte sollys eller ved en radiator.
 • Du bør heller ikke plassere blomstene like i nærheten av frukt. Frukt produserer etylen når de modnes, og dette vil gjøre at blomstene også modnes raskere - og dermed visner raskere.
 • Husk at hvis en av blomstene begynner å visne, så må du fjerne den. Hvis ikke kan bakteriene fra denne spre seg til de andre blomstene.

 • ID:
  ad-netboard5
  Sticky:

  Load on:
  load
  Class:
  580x500
  Slot:
  /8578/kk_ny/artikkel
  Sizes:
  [[580,400],[580,500],"fluid"]
  Targeting:
  "pos": "netboard5", "platform": "labrador dynamic"
  Collapse:
  true
  Out of page:
  false
  ID:
  ad-netboard5
  Load on:
  view
  Class:

  Slot:

  Sizes:

  Targeting:

  Collapse:
  false
  Out of page:
  false
  ID:
  ad-netboard5
  Load on:
  view
  Class:

  Slot:

  Sizes:

  Targeting:

  Collapse:
  false
  Out of page:
  false
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer