Blomster

Skal blomstervannet være kaldt eller lunkent?

Med disse enkle tipsene kan tulipaner, roser og andre blomster stå i en hel uke.

KALDT ELLER LUNKENT VANN: Blomsterbuketten kan leve i en uke hvis du følger noen enkle tips. FOTO: NTB Scanpix
KALDT ELLER LUNKENT VANN: Blomsterbuketten kan leve i en uke hvis du følger noen enkle tips. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er en herlig følelse å pynte med friske roser, tulipaner eller liljer. Mange av oss kjøper gjerne med en bukett hjem på fredager, og nyter synet av de vakre blomstene gjennom helgen.

Så tar vi gjerne til takke med at blomstene blir brune og dør når helgen såvidt er omme. Men det er unødvendig, for det fins nemlig et par huskeregler for at blomstene kan leve i en uke.

LES OGSÅ: Tid for å kose seg inne

Dette bør du huske på

Ifølge Marianne Utengen, gartner og redaksjonsmedarbeider i Det Norske Hageselskap, fins det et par generelle råd når det gjelder å stelle buketter.

- Alltid sett buketter i rene vaser, det er i alle fall bud nummer én, sier Utengen, som sitter på mye kunnskap om stell av snittblomster etter å ha jobbet lenge i blomsterbutikk.

Hun oppfatter at en vanlig feil mange av oss gjør er å sette blomstene i skitne vaser, med rester fra tidligere bruk. For det er jo fort å sette vasen rett i hyllen etter vi har tømt den. Men da fins det faktisk rester igjen etter de gamle blomstene, og da blir selv ikke ferskt vann helt rent.

- Blomstene trekker opp vann via tynne porer, nærmest sugerør. Hvis vannet er urent tettes porene, og blomstenes holdbarheten forkortes, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer