interiør:

- Jeg lar alltid sofaen være utgangspunktet for resten av innredningen

Hjemme hos designer Louise Dorph får mønstre, farger og nips fritt spillerom.

FOTO: Christiane Kayser O.
FOTO: Christiane Kayser O. Vis mer
Publisert

Selv om designer og butikkeier ­Louise Dorph flere ganger har prøvd å innrede leiligheten sin stilrent og minimalistisk, har hun alltid vendt tilbake til det samme utgangspunktet: massevis av farger, nips og mønstre. For når alt kommer til alt, er det slik hun trives best.

– Jeg bor alene med datteren min, og derfor blir nok innredningen enda mer festlig enn ellers, fordi jeg kan la min lidenskap for farger, kunst og loppefunn få fritt spillerom, forteller Louise.

Når solstrålene titter fram i sommerhalvåret, flytter Louise gjerne arbeidsplassen ut på terrassen.
Når solstrålene titter fram i sommerhalvåret, flytter Louise gjerne arbeidsplassen ut på terrassen. Vis mer

Når hun skal innrede et nytt hjem, ­starter leken alltid i det øyeblikket valget av sofa er gjort. For sofaen lar hun nemlig alltid være utgangspunktet for resten av innredningen. Så da den solgule sofaen hun har nå, flyttet inn i den 81 kvadratmeter store leiligheten i Charlottenlund nord for København, satte Louise seg ned og lagde et moodboard for den stilen hun ville ha. Her matchet hun farger, tapeter, møbel­ønsker og tekstiler på fineste vis.

Hun leier leiligheten, og det setter sine begrensninger. Spesielt fordi hun vet at hun ikke skal bli boende for evig.

– Derfor har jeg fokusert på veggfargene, tekstilene og tapetene, og så har jeg fått spesialsydd gardinene for å få det koselige og personlige hjemmet jeg drømte om.

Det kreative hjørnet har en sentral plassering i leiligheten. Kurvene er fra A Simple Mess, og stolen er fra Ilva. Den store vasen og lampen er fra Louises egen butikk, Atelier Louise Dorph.
Det kreative hjørnet har en sentral plassering i leiligheten. Kurvene er fra A Simple Mess, og stolen er fra Ilva. Den store vasen og lampen er fra Louises egen butikk, Atelier Louise Dorph. Vis mer

Louise har vokst opp i et kunstnerhjem med et atelier, og det var kunst overalt i barndomshjemmet. Moren hennes er ­bildekunstner, og bonusfaren er bilde­hugger, så samtalene handlet ofte om kunst og design.

– Jeg har sett mye barne-tv i vår Børge Mogensen-sofa, og jeg har spist mine barndomsmåltider sittende i Y-stolen. Derfor er det ikke så fjernt for meg å elske kunst, ­design og farger.

Hvis du er av den kreative typen, kan det være smart å la ting som maling, mønstrete papir og tegnesaker stå framme og være en naturlig del av innredningen. Det kan være med på å inspirere og gjøre det lett å komme i gang når kreativiteten melder seg.
Hvis du er av den kreative typen, kan det være smart å la ting som maling, mønstrete papir og tegnesaker stå framme og være en naturlig del av innredningen. Det kan være med på å inspirere og gjøre det lett å komme i gang når kreativiteten melder seg. Vis mer

Fargene er en av de tingene som gjør ­Louise glad. Særlig de lyse pastellene og sprukne nyansene kombinert med mønstre og blomster hilser hun velkommen inn. Og det er nettopp de rammene som får kreativiteten til å flyte for Louise, som blant ­annet arbeider som designer og bruker mange timer på å tegne, male og lage keramikk. Jeg har prøvd å ha kontor i byen, men for meg kommer ikke kreativiteten på bestilling. Derfor er det godt å kunne jobbe om kveldene når ideene kommer. Da ­fyller jeg spisebordet med papirutklipp, ­keramikk, lim og tegnesaker. Og hvis noen tror at jeg er en bolignerd som har full kontroll og stramme rammer, så blir de nok skuffet. Jeg er et lekende barn som alltid er i gang med noe og roter litt overalt.

Vitrineskapet fra Nordal var opprinnelig svart, men Louise har malt det i en lys gråblå tone, så det ikke blir så dominerende i rommet. Hyllene har hun bevisst fylt tilfeldig, for det bidrar til å gi hjemmet liv, synes hun.
Vitrineskapet fra Nordal var opprinnelig svart, men Louise har malt det i en lys gråblå tone, så det ikke blir så dominerende i rommet. Hyllene har hun bevisst fylt tilfeldig, for det bidrar til å gi hjemmet liv, synes hun. Vis mer
Kjøp flere bunter med blomster, og lag små buketter av dem som du kan plassere i vaser rundt om i hjemmet. Tingene på bordet er fra Louises butikk, Atelier Louise Dorph.
Kjøp flere bunter med blomster, og lag små buketter av dem som du kan plassere i vaser rundt om i hjemmet. Tingene på bordet er fra Louises butikk, Atelier Louise Dorph. Vis mer
Kommoden fra Ikea er malt i samme nyanse som veggen, så den ikke blir så dominerende i rommet. På den måten får loppefunnene, den store vasen fra Broste Copenhagen og Michael Kvium-litografiet mer oppmerksomhet.
Kommoden fra Ikea er malt i samme nyanse som veggen, så den ikke blir så dominerende i rommet. På den måten får loppefunnene, den store vasen fra Broste Copenhagen og Michael Kvium-litografiet mer oppmerksomhet. Vis mer
I gangen blir man møtt av et elegant speilmøbel.
I gangen blir man møtt av et elegant speilmøbel. Vis mer
Den lyserosa fargen på veggen har fått selskap av kunstverk fra Kristina Krogh, Michael Kvium og Signe Willersted, som er Louises datter. Hun er utdannet på Danmarks Designskole. Lampen er en demomodell fra Mater, og bordet er kjøpt på Ikea.
Den lyserosa fargen på veggen har fått selskap av kunstverk fra Kristina Krogh, Michael Kvium og Signe Willersted, som er Louises datter. Hun er utdannet på Danmarks Designskole. Lampen er en demomodell fra Mater, og bordet er kjøpt på Ikea. Vis mer
På datteren Annas rom skaper kurvmøbler, mønstrete tekstiler og en stor, frodig palme bohemstemning. På oppslagstavlen henger flere av hennes egne malerier.
På datteren Annas rom skaper kurvmøbler, mønstrete tekstiler og en stor, frodig palme bohemstemning. På oppslagstavlen henger flere av hennes egne malerier. Vis mer
Oppå kommoden fra Ikea har Louise laget et dekorativt stilleben.
Oppå kommoden fra Ikea har Louise laget et dekorativt stilleben. Vis mer
Den rosa fargen som er blitt brukt på veggen andre steder i leiligheten, blir på soverommet tatt opp igjen på nattbord, sengeteppe og sengegavlen.
Den rosa fargen som er blitt brukt på veggen andre steder i leiligheten, blir på soverommet tatt opp igjen på nattbord, sengeteppe og sengegavlen. Vis mer

Få stilen

For et feminint og bohemsk hjem – gå for lyse pasteller mikset med sterke mønstre og naturlige materialer.

Bordlampe (kr 1700, House Doctor).
Bordlampe (kr 1700, House Doctor). Vis mer
Fargede brett (fra kr 150, Hay).
Fargede brett (fra kr 150, Hay). Vis mer
Bilde (kr 3400, HKLiving).
Bilde (kr 3400, HKLiving). Vis mer
Retro leselampe (kr 1000, Sofacompany).
Retro leselampe (kr 1000, Sofacompany). Vis mer
Gul sofa (kr 37 500, Hay).
Gul sofa (kr 37 500, Hay). Vis mer
Salongbord (kr 3700, Jotex).
Salongbord (kr 3700, Jotex). Vis mer
Pinnestol (kr 2500, Ellos Home).
Pinnestol (kr 2500, Ellos Home). Vis mer
Mønstrete gulvteppe (kr 3500, AM.PM).
Mønstrete gulvteppe (kr 3500, AM.PM). Vis mer
Stripete pute (kr 500, HKLiving).
Stripete pute (kr 500, HKLiving). Vis mer
Rottingstol (kr 6500, Bloomingville).
Rottingstol (kr 6500, Bloomingville). Vis mer
Vitrineskap (kr 16 000, Wood).
Vitrineskap (kr 16 000, Wood). Vis mer

Utvalg: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer