Sist sett i bestemors vinduskarm - nå gjenfødt som vakker og oppdatert pynt!
Velkommen tilbake, pelargonia.
Denne fine blomsten har fått sin renessanse. Den finnes i utallige farger og dufter, men felles for mange av artene er at de ikke bare er vakre å se på, men også kan spises!
Blomstene kan pynte opp kaker og desserter, og de aromatiske bladene i mange duftpelargoniaer kan sette piff på sommersalater og drinker. La sommerplanten spille hovedrollen på sommerfesten!
Vi har samlet noen gode tips til hva du bør bruke blomsten til i sommer.
LES OGSÅ: Pynt hjemmet ditt med syriner

Saftig godt
Hjemmelaget saftis er superenkelt å lage, og blir garantert en slager på varme sommerdager. Bare fantasien setter grenser. Bland i vei!
Appelsin- eller vannmelonjuice er supergodt som saftis i varmen. Sett prikken over i-en i saftisen med pelargoniablomster som pynt. Dryss blomsterblader i en isform, og hell fruktsaften over. Sett det til frysing over natten. Ikke bare ser det lekkert ut, men hint av blomster er en deilig og eksotisk smak!
LES OGSÅ: Se Sweet Pauls blomsterdekorasjoner

Vertinnegave
Skal du gi bort en flaske vin, men synes det er kjedelig å bare gi en enkel flaske rett i hånden? Knyt en liten kvast pelargonia med et fargerikt bånd rundt flasken, og vips; en vanlig vinflaske er blitt en lekker vertinnegave.

Fristende dessert
Jordbær hører sommeren til, og vi sier aldri nei takk til nye måter å nyte de søte bærene på. Hva med jordbær med sitronmelisse-pelargonia, pistasjnøtter og vaniljebalsamico som dessert?
Du trenger:
- Friske jordbær
- Sitronmelisse-pelargonia, bladene
- Pistasjnøtter
- Vaniljebalsamico
Slik gjør du:
1. Del jordbærene i biter.
2. Grovhakk nøttene.
3. Ha bærene i fine skåler.
4. Dryss over nøtter og hakkede blader.
5. Drypp balsamico over.
6. Nyt!
LES OGSÅ: Slik holder rosene dine lenger

Blomstersalat
Pelargoniaens blader og blomster gjør salaten hakket mer spennende og velsmakende.
Du trenger:
- Økologiske tomater, gjerne i ulike, friske farger
- Usprøytet salat
- En deilig chèvre
- Nøtteblanding
- Store, gule rosiner
- Honning
- En neve friske skudd/blader av sitronmelisse-pelargonia
Slik gjør du:
1. Skjær opp tomater og salat og riv opp noen friske og fine pelargoniaskudd/blader.
2. Varm chèvren lett i ovnen på 200 grader i 5 minutter.
3. Bland resten av ingrediensene sammen.
4. Legg den lune chèvren forsiktig på en seng av salat og pelargonia.
5. Drypp over honning.
6. Pynt med et par avklipte pelargoniablomster.
Enda flere lure måter å bruke pelargonia på finner du i månedens KK Living, som er i salg nå!