Sko

Nødhjelp for slitne vintersko

Se video: Plaget av skjolder og saltrender? Slik blir skoene fine igjen.

TA FORHOLDSREGLER: Concept Keeper i Bianco, Camilla Bjørnum, gir råd for hvordan du best tar vare på vinterskoene dine. Se video lenger ned i saken. Foto: Per Erlvand og Cecilie Leganger
TA FORHOLDSREGLER: Concept Keeper i Bianco, Camilla Bjørnum, gir råd for hvordan du best tar vare på vinterskoene dine. Se video lenger ned i saken. Foto: Per Erlvand og Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det skulle vel egentlig vært vår nå. Februar har blitt til mars, og vårsko som sandaler, pumps og ballerinasko venter nærmest febrilsk på å få lufte seg. Men den gang ei.

Ta forholdsregler

Gradestokken viser fortsatt minusgrader, snøen ligger metertykk mange steder i landet, og saltrendene vokser seg store og stygge på støvlettene våre.

Vintervær kan være en stor utfordring for fottøyet.

Og grisevær som regn, snø, slaps og søle er noe av det verste du kan utsette favorittstøvlettene dine for.

Les også: Skoene vi drømmer om nå
Lærsåler kan smuldre opp, skinnsko får saltutskillelser og de mye omdiskuterte Uggsene, ja, de kan rett og slett bli gjennomvåte.

Visste du for eksempel at impregnering av sko kan hindre saltutskillelser? Eller at semsket skinn tåler mye mindre enn vanlig, glatt skinn?

Følg disse rådene:

Skjolder eller saltrender på skoene kan fjernes med skånsomme rensemidler for skinn og tekstiler. Spray litt produkt på en klut eller svamp, og dra dette over skjoldene. Gjenta hvis nødvendig.

Hvis det har gått så langt at saltet har laget «arr» i skinnet, kan dette fjernes med en spesiell skokrem. Spør i skobutikken etter egnede produkter.

Etter behandlingene er det ekstra viktig at du impregnerer skoene godt, slik at det ikke skjer igjen.

Her er de beste rådene fra concept keeper Camillq Bjørnum i Bianco om hvordan du best tar vare på skoene i vinterværet.[obj:media:8103]


Kjerringråd

Hvis du synes det blir dyrt eller unødvendig å gå til innkjøp av sprayer, kremer og skum, så kan kanskje disse kjerringrådene hjelpe deg:

1. Sørg for at du alltid tørker av skitt og salt fra skoene mens de fortsatt er våte. Venter du til skoene er tørre blir jobben mye vanskeligere.
2. Har du ikke produkter fra skobutikken for hånden, prøv med en blanding av like deler vann og eddik på kluten.
3. Mangler du også eddik, er litt farris med sitron et godt alternativ på kluten eller svampen du tørker av skoene med.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer